Gigabyte Open Overclocking Championship 2009 Romania

Scris de: , in categoria: Stiri, in 15 March, 2009.

Joi 12 Martie 2009 a avut loc in Embassy Club finala din Romania a GOOC 2009, organizata de Gigabyte impreuna cu wasd.ro. Cei trei finalisti au fost in ordinea rezultatelor din calificari Matei Mihatoiu, Tudor Badica si Ioan Victor Pop, primii doi fiind nimeni altii decat colegii mei din lab501 pe care poate ii cunoasteti mai bine drept “Matose” si “Monstru”.

La eveniment au fost prezenti diversi colegi din presa, precum si entuziasti care au venit sa vada live actiunea precum si sa ii incurajeze pe participanti. In mijlocul camerei in care cei trei finalisti si-au desfasurat activitatea am gasit un mare cub de gheata ce avea in interior doua placi de baza Gigabyte; asa da ambienta care sa te imbie la overclocking, zic eu.

Platformele pe care cei trei au concurat au fost alcatuite din:

  • Gigabyte EP45-UD3P
  • Intel Core 2 Duo E8500 (rev. C0)
  • 2x1GB Kingston KHX9200 (chip-uri Elpida)
  • Gigabyte GTX 260 OC (65nm)
  • Enermax Revolution85+ 1050W
  • HDD Samsung
  • Gigabyte G-Power Pro

In jurul orei 10:30 participantii si-au ales componentele pe care le vor folosi, si apoi au trecut la testarea initiala a platformelor.

Gigabyte EP45-UD3P e o placa ce poate obtine rezultate impresionante, insa necesita mult lucru comparativ cu alte platforme. Baietii au avut in jur de o ora pentru a deslusi tainele BIOS-ului si a aduce platforma la un nivel competitiv inainte de inceperea propriu-zisa a competitiei.

Pentru Matei si Victor totul a decurs OK, Tudor avand numeroase probleme legate de platforma inca de la inceput, SuperPi pe sistemul de operare impus de organizatori (Windows Vista Ultimate 32-bit) nefiind chiar cea mai fericita alegere deoarece unele cauze software impiedicau rularea stabila chiar si la setari default; schimbarea kitului de memorie cu cel de rezerva a mai corectat putin problema, insa nu complet.

In jurul orei 12:00 a inceput oficial competitia, si cei 3 au scos la iveala tot arsenalul din dotare. Pentru Matei si Tudor a insemnat schimbarea racirii cu azotul lichid, captand instantaneu atentia publicului si a oficialilor prezenti.

In timp ce concurentii isi vedeau de treaba, cei din public puteau testa cele doua platforme de tot puse la dispozitie de catre organizatori, una folosind tri-SLI de GTX 280 si un procesor Core i7 940 iar cealalta un GTX 295 si un Core 2 Quad Qx9650 racit cu apa.

Desi miza era mare si stress-ul competitiei in public si cu limita stransa de timp era si mai mare, toti participantii au dat dovada de fair-play asa cum ii sta bine unei competitii serioase, de multe ori i-am auzit schimband impresii si sugestii legate de rezolvarea problemelor intampinate de fiecare. Ba chiar Matei a mentinut procesorul lui Tudor sub control cat el a lipsit cateva minute, Matei avand deja pe cineva care sa se ocupe de sistemul lui :).

Din pacate si in etapa asta problemele platformei lui Tudor s-au mentinut, marea majoritate a timpului multiplicatorul procesorului ramanand 6X indiferent de ce era setat in BIOS. Neexistand timpul necesar sa schimbe placa de baza si sa remonteze tubul pe cea noua, Tudor a continuat asa mai departe, insa handicapul era mult prea mare ca sa poata concura macar cu sistemul lui Victor racit pe aer. Cu toate astea, in scurta perioada cand sistemul a functionat OK Tudor a reusit sa atinga cea mai mare frecventa din concurs, in jur de 5.7Ghz.

Cum vedeti si mai sus, clasarea finala a fost asa:

Locul 1 si campion : Matei Mihatoiu
Locul 2 : Victor Ioan Pop
Locul 3 : Tudor Badica

Matei va fi reprezentantul Romaniei la etapa Europeana ce se va desfasura luna viitoare in Praga, Cehia, si l-a ales pe Tudor drept coechipier. O figura foarte frumoasa a facut-o Victor, calificandu-se cu rezultate obtinute cu un sistem ieftin si reusind o performanta frumoasa pentru prima sa participare la un concurs de overclocking.

Premiile au fost urmatoarele:

Locul 1

Placa de baza GIGABYTE GA-EX58-UD4P
Placă video GIGABYTE GV-N26OC-896H-B
Procesor Intel Core i7 920
Kit triple channel Kingston HyperX KHX14400D3K3/3GX
Stick Kingston DataTraveler 150 – 32GB

Locul 2

Placă de bază GIGABYTE GA-EP45-UD3P
Placă video GIGABYTE GV-N26OC-896H-B
Stick Kingston DataTraveler 150 – 32GB

Locul 3

Placă de bază GIGABYTE GA-EP45-UD3P
Placă video GIGABYTE GV-N26OC-896H-B
Stick Kingston DataTraveler 150 – 32GB

Castigatorii tombolei destinate participantilor sunt urmatorii:

Sursă ENERMAX REVOLUTION85+ 850W – Rusu Razvan
Carcasă GIGABYTE Poseidon 310 – Dascalu Cosmin
Stick Kingston DataTraveler 150 – 32GB – Papusoiu Stefan

Deasemenea, lab501.ro a decis sa acorde doua premii participantilor care au aratat dedicatie mare pentru fenomenul numit “overclocking” si care ne-au impresionat cu munca depusa pentru a obtine rezultatele din calificari, desi nu au mers mai departe. Astfel, cele doua premii de la noi se duc la:

Remus Cursaru: Kingston HyperX KHX6400D2LLK2/4GB – 2x2GB DDR2 800 CL4
Vlad-Cristian Georgescu: Tastatura Logitech G15

Multumim Kingston si K-Tech pentru sustinerea comunitatii romanesti de overclocking.

In paralel cu aceasta competitie, a existat un concurs de overclocking pentru presa, pentru a determina jurnalistul ce ii va insoti pe cei doi concurenti la etapa europeana. Cum deja cei doi fac parte din lab501.ro, batalia s-a dat intre Chip, PcWorld si XtremPC pe taramul SuperPi 8M. Rezultatele au fost urmatoarele:

1. Motoroiu Dan – XtremPC – 2m15s377
2. Sorin Nita – PCWorld – 2m18s903
3. Radu Neagu – Chip – nici un rezultat

Asadar, cei doi colegi ai mei vor fi insotiti de Dan Motoroiu de la XtremPC la etapa de luna viitoare de la Praga.

Comentarii

3 comentarii la: Gigabyte Open Overclocking Championship 2009 Romania

  1. Parmac Radu a scris pe:

    Felicitari tuturor pentru rezultatele obtinute si succes mai departe!!!

  2. Sofronie Dumitru a scris pe:

    Bravo baieti!!! Felicitari!!! Avem doi dintre cei mai buni oc-eri din ROMANIA care ne vor reprezenta cu cinste la cehi!
    Bafta multa si sa mergeti mai departe in finala mondiala!!
    BRAVO MONSTRU!!!!!!!!1111 Si MATOSE!!!!! Cei mai tari clockeri pentru cea mai tare finala!
    Go Gigabyte!!! Go Lab501!! Tinete-o tot asa!!!

  3. Jonnie a scris pe:

    I’m imrspseed. You’ve really raised the bar with that.

Lasa-ne un comentariu: