Hynix este pregatita sa livreze memorii GDDR5 cu frecventa de 7 GHz

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 November, 2008.

La vremea sa, compania Qimonda s-a dovedit a fi un partener de nadejde pentru AMD, procurandu-i acesteia din urma memoria de tip GDDR5 necesara echiparii placilor video din seria Radeon HD 4870. Desi amintitele placi grafice utilizeaza memorii tactate la 3600 Mhz, chip-urile respective pot opera la frecventa teoretica de 4000 MHz (1000 MHz QDR), iar Qimonda a realizat deja chip-uri GDDR5 cu o frecventa de 5000 MHz. Mai mult, acelasi producator de chip-uri de memorie promite ca, in timp, va propune si memorii de tip GDDR5 care vor lucra la o frecventa de 6000 MHz.

Daca tinem seama de comunicatul de presa aparut foarte recent, compania Hynix nu intentioneaza sub nicio forma sa ramana in urma competitorilor sai. Astfel, producatorul sud-coreean sustine ca a initiat productia de microchip-uri de memorie de 1 Gb GDDR5 capabile sa functioneze la frecventa de 7000 MHz. Realizate cu ajutorul tehnologiei pe 54 nm, chip-urile Hynix necesita o tensiune de alimentare de 1,35 V. Pana acum, chip-urile de memorie de tip GDDR5 au fost fabricate de Hynix pe 66 nm si erau capabile sa ruleze cu frecvente de pana la 4.5 GHz, in conditiile utilizarii unei tensiuni de alimentare de 1,5 V.

Daca productia masiva de chip-uri de 1 Gb GDDR5 cu frecventa de 7.0 GHz este planificata de Hynix pentru primul semestru al anului viitor, noua nu ne ramane decat sa speram ca asemenea memorii vor fi utilizate intensiv nu doar de AMD, ci si de Nvidia…

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: