Lenovo ThinkStation P620 – Primul workstation cu AMD Ryzen Threadripper Pro din lume

Scris de: , in categoria: Stiri, in 14 July, 2020.

Lenovo ThinkStation P620

 
Astazi au fost anuntate oficial procesoarele AMD Ryzen Threadripper Pro, dedicate profesionistilor care au nevoie de o putere de calcul considerabila. Evident, acest gen de procesoare vor fi integrate in statii de lucru, iar primul producator care a facut acest lucru este Lenovo, gigantul asiatic anuntand astazi Lenovo ThinkStation P620, primul workstation cu AMD Ryzen Threadripper Pro din lume.

Lenovo au obtinut de altfel o exclusivitate pentru lansarea Threadripper Pro, fiind in momentul de fata singurul producator care ofera un sistem bazat pe cele mai noi procesoare Pro de la AMD. Astfel, Lenovo ThinkStation P620 este cel mai puternic workstation single-socket si primul workstation single-socket echipat cu procesoare cu 64 de nuclee si 128 de fire de executie.

Pana in momentul actual, workstation-urile puteau fi echipate cu procesoare Intel, acestia oferind 18 nuclee pentru sisteme single-socket, respectiv 56 de nuclee pentru sisteme dual-socket. Lenovo ThinkStation P620 poate fi echipat cu oricare dintre cele 4 modele AMD Ryzen Threadripper Pro anuntate astazi, varful de gama oferind 64 de nuclee si 128 de fire de executie, 128 de lane-uri PCI-E 4.0, respectiv 8 canale de memorie.

Mai mult decat atat, Lenovo ThinkStation P620 poate fi echipat cu 512GB DDR4 3200, o capacitate de stocare de 20TB, doua placi grafice NVIDIA Quadro RTX 8000 sau patru placi grafice NVIDIA Quadro RTX 4000, fiind de asemenea primul workstation din lume care suporta tehnologia PCI-E 4.0. Nu in ultimul rand, avem de-a face cu conectivitate 10 Gigabit LAN, o sursa de alimentare de 1000W, o solutie de racire dezvoltata de Lenovo impreuna cu AMD, totul fiind impachetat intr-un format compact, de doar 165 x 460 x 440mm.

Fiind echipat cu cele mai puternice procesoare si placi grafice de pe piata, Lenovo ThinkStation P620 este gandit pentru profesionistii care au nevoie de o putere ridicata de calcul, fiind potrivit pentru streaming 8K in timp real, modelare 3D, studii si simulari complexe in domeniul petrolier, in domeniul medical sau domeniul financiar.

Evident, o asemenea putere de calcul vine cu un pret pe masura, insa Lenovo nu au comunicat momentan pretul de pornire pentru ThinkStation P620. Chiar si asa, avem de-a face cu cel mai puternic workstation single-socket din lume, drept urmare ne putem astepta la un pret de cateva zeci de mii de Euro.

 

Comentarii

Un comentariu la: Lenovo ThinkStation P620 – Primul workstation cu AMD Ryzen Threadripper Pro din lume

  1. Bugsy004 a scris pe:

    Mulțumim pentru prezentare, foarte bine organizată carcasa.

Lasa-ne un comentariu: