Noctua NH-D14 SE2011

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 November, 2011.

Lansarea platformei X79 este iminenta si cum Sandy Bridge Extreme va fi un procesor fierbinte, vom avea nevoie de un cooler foarte puternic pentru a-l putea stapani pe aer. Ce cooler poate fi mai potrivit pentru un asa procesor decat NH-D14, cel mai complet si performant cooler existent.

Ca de obicei Noctua sunt pregatiti si lanseaza NH-D14 SE2011, ce incude sistemul de prindere Secufirm 2 pentru socket 2011. Mai trebuie sa spun ca acest sistem de prindere este de top? Nu cred, pentru ca  in articolele mele am prezentat foarte amanuntit acest lucru. Cei ce au achizitionat deja un NH-D14 nu trebuie sa isi faca probleme, Noctua asigura in mod gratuit suportul pentru LGA 2011.

Comentarii

6 comentarii la: Noctua NH-D14 SE2011

  1. radu a scris pe:

    nu am inteles eu bine,sau coolerul asta ”nou” de la noctua e special pentru noile procesoare intel lga 2011?… pentru ca daca e asa,e un gest cel putin urat din partea austriecilor,sa neglijeze celelalte platforme intel&amd. s-au gandit in cele din urma sa implementeze si ei control pwm pe ventilatoare. era si cazul! poate acum vor reusi sa bata thermalright silver arrow…lol!

  2. Monstru a scris pe:

    Cred ca ai inteles gresit totul de la cap la coada 🙂

    In primul rand, nu este un cooler nou, este acelasi NH-D14, care acum contine in pachet un sistem de prindere care este compatibil si cu LGA2011. Compatibilitatea cu celelalte socket-uri s-a pastrat, asa cum este si normal.

    In al doilea rand, daca i citit oricare dintre suficientele si suficient detaliatele teste de cooler-e de pe aici, ai observa cu usurinta ca NH-D14 este cel mai bun cooler pe aer construit pana acum. Saracul Silver Arrow nici cu Megahalems nu prea are legatura, ce s amai vorbim de Nh-D14 🙂

  3. radu a scris pe:

    @ monstru: uite cum sta treaba cu ”intelesul gresit”- deci,am primit azi dimineata un mail de la suportul noctua,de la un nene andreas karner care zice ca nh-d14 se2011 este,intr-adevar,acelasi vechi cooler,DAR cu doua diferente: 1)vine la pachet cu un SINGUR sistem de prindere,anume cel pentru lga 2011-DE AIA ii spune ”special edition”,adica SE,ok? 2)are aceleasi vechi ventilatoare dar cu o revizie noua-adica le-au adugat ei suport pwm. daca citeai mai atent si nu te pripeai sa-mi judeci comentariul,ai fi vazut ca eu deja pusesem intre ghilimele cuvantul ”nou”… si daca ati testat voi si cu overclock3d nh-d14 si a iesit mai bun decat silver arrow,cum se face ca in peste 15 alte cazuri iese invingator? apropos,overclock3d e site-ul ala unde placile video overclockate scot scoruri mai proaste in teste decat la frecvente stock si unde se ajunge la 100 c’ pe procesoare testate cu coolere de top. sa fim seriosi! oricum,eu am un cooler care nu are nimic de-a face nici cu noctua,nici cu thermalright,asta in cazul in care te gandesti cumva ca sunt vreun fanboy… toate cele bune!

  4. Monstru a scris pe:

    Domnule, eu nu prea gresesc deobicei, dar de data asta m-ai prins. Da, asa este, de data asta cei de la Noctua chiar au luat o decizie ciudata, si SE-ul asta este compatibil doar cu LGA2011, spre deosebire de update-urile din trecut. Caz in care ai dreptate, nici eu nu pot sa ii inteleg.

    Pe de alta parte, daca vine vorba de teste, nu vreau sa par deplasat, dar sincer nu ma intereseaza ce fac 15 incompetenti, si as am incredere orbeste in ceea ce testeaza colegul meu Ramiro. La fel cum noi suntem putin mai “speciali” cand vine vorba de overclocking (google MOA si GOOC daca nu intelegi ce vreau sa zic) la fel si Ramiro este o autoritate in domeniul asta, si acolo unde altii nu au habar sa testeze, sau testeaza exclusiv in conditii stock ( a se citi SA cu fan-uri stock si Noctua cu fan-uri stock, unde alea de pe SA au turatie mai mare) Ramiro reinventeaza pur si simplu domeniul testand in conditii in care nici un alt site nu s-a incumetat sa testeze (ma refer la faimoasele teste extreme tdp, si multe altele). Ce iti pot recomanda este sa ii citesti articolele, sa intelegi pe deplin condiile in care a testat, si apoi sa compari cu oricare dintre cele 15 site-uri care testeaza cooler-e pentru ca asta le-a dat angajatorul de facut, nu pentru ca asta este pasiunea lor. S-ar putea sa fi uimit cand o sa descoperi diferentele 🙂

  5. poparamiro Post author a scris pe:

    @ radu

    1 – Silver Arrow este un cooler foarte bun, care ar fi putut fi si mai bun daca Thermalright ar invata secolul acesta cum se face o baza si un sistem de prindere (vezi NH-D14 sau Megahalems)

    2 – arata-mi la renumitele site-uri pe care le citesti teste de diferenta intre exemplare, teste de extreme/ultra extreme TDP, teste de pozitionare sau studiul delta T-ului in functie de ambient.

    Arata-mi o baza taiata in doua pentru a vedea tipul de heatpipe folosit, teste de maximizare a transferului termic, teste de scalare cu turatia de la 500rpm la 6000rpm sau cat de bine se poate raci o placa video cu un cpu cooler.

    Arata-mi laping convex, nehalem tinut sub 100c la 20c ambient si 1.7v in prime, atasare de baza la HDT, test de maximizare e transferului termic la aceleasi coolerele HDT sau cum trebuie sa arate urma ihs-ului pe Indigo Extreme dupa o aplicare corecta……….

    3 – inca ceva despre Silver Arrow: are baza convexa pe o axa si concava pe cealalta iar din doua exemplare testate, unul a avut o comportare mult mai slaba la tdp foarte mare.

    4 – nu avem pe site articol cu Silver Arrow, exemplarul primit de la Thermalright era defect iar cel de-al doilea a fost cumparat din banii mei pentru a vedea cum sta treaba. Nu e mai bun ca NH-D14, diferentele intre ele sunt foarte mici dar cresc odata cu TDP-ul si cu turatia (in favoarea lui NH-D14). Daca nu verifici urma de TIM dupa montare si nu il montezi in pozitia buna este fail la TDP foarte mare, din cauza bazei concave pe una din axe.

    5 – nu detin adevarul absolut, sunt doar un entuziast care s-a straduit sa faca testele cat mai corect.

  6. treijdoi a scris pe:

    Am priceput si eu ca e unul dintre cele mai bune coolere. Mi-am comandat unul. E urias! Eu mi-am luat o placa de baza X79 si Corsair Vengeance 1600 16 GB Quad kit si nu pot sa montez coolerul. Nu este sufiecient spatiu. Alte variante pentru rami cred ca ar fi HyperX Geneis de la Kingston – dar momentan sunt foarte greu de gasit pe stoc in romania. Doar putine magazine ii au si nu in configuratia pe care mi-o doresc – quad kit.

    Ma repet – coolerul este foarte bun, dar trebuie sa aveti grija pe ce si impreuna cu ce ii montati caci s-ar putea sa anu aveti suficient spatiu.

    Eu ma duc acum sa-i fac retur caci n-am incotro, o sa-mi comand un sistem de racire Corsair H80. Am inteles e ca la fel de bun, mai ales daca nu vrei sa-i faci OC – in schimb lumea sa plans de el ca ar fi galagios. Vom afla…

Lasa-ne un comentariu: