Viitorul Audi A3, cu procesor Nvidia

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 January, 2012.

Audi si-a aratat recent noua generatie de A3, modelul lor destinat clasei compacte cu arome premium. Designul e influentat de conceptul Audi A3 e-tron aratat anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai, va veni in 4 variante de caroserie (hatchback cu 3 usi si 5 usi, cabrio si sedan), iar cei de la Audi lucreaza la un motor mai special doar pentru A3 – 1.4 litri, benzina, 140CP, ce va permite oprirea selectiva a cilindrilor pentru a imbunatati economia de combustibil.

Totul e bine si frumos, dar de ce scriem noi despre asta ? Ei bine, pentru ca partea cea mai interesanta despre noul Audi A3 abia urmeaza, si anume ca va primi un sistem numit Modular Infotainment Platform ce se va ocupa de tot de la muzica si telefonie pana la internet si navigatie, in care bate o inima Nvidia; mai exact, un procesor Tegra 2 ale carui doua nuclee sunt tactate la 1.2 GHz, intocmai ca variantele Tegra 2 destinate platformelor 3D. Interfata cu utilizatorul va fi facuta printr-un ecran de 7 inch, un panou de control si un touchpad ce va putea recunoaste si scrisul de mana.


La un moment dat, Audi promite ca locul lui Tegra 2 va fi luat de urmasul acestuia ce se gaseste deja pe piata implementat in cateva tablete – Tegra 3 (Kal-El), ce are 4 nuclee, lucreaza la o frecventa de pana la 1.4 GHz si beneficiaza de o putere totala considerabil mai mare. Lansarea oficiala a noului Audi A3 e asteptata la Salonul Auto de la Geneva, ce va avea loc la jumatatea lui Martie 2012.

Comentarii

Un comentariu la: Viitorul Audi A3, cu procesor Nvidia

  1. DanD a scris pe:

    in sfarsit… poate si masina (Care a stat afara peste noapte) sa imi dea un e-mail cu temperatura de afara sa stiu si eu cum sa ma imbrac

    eventual poate face si ea un gest si se dezabureste/dezgheata/incalzeste/porneste singura

Lasa-ne un comentariu: