AMD Bulldozer atinge 8.43 Ghz

Scris de: , in categoria: Stiri, in 13 September, 2011.

AMD Bulldozer e numele urmatoarei arhitecturi de procesor catre care ne vom atinti privirea in toamna aceasta si sinceri sa fim abia asteptam se intruchipeze, pentru inceput in gama AMD FX ce va purta nume de cod Zambezi si va contine procesoare cu 4, 6 si 8 nuclee. Asta e insa una din rarele ocazii cand informatii despre ce pot face produsele AMD scapa cu ceva timp inainte ca acestea sa se lanseze; motivul e simplu, secretul e prea mare si prea fierbinte ca sa mai poata sta la pastrare inca o luna: viitoarele procesoare AMD cu 8 nuclee ating frecvente absolut incredibile cand e vorba de overclocking extrem.

E poate cea mai glorioasa revenire posibila a brandului AMD FX, purtat odinioara de Athlon 64, atunci cand domina indiscutabil toate clasamentele de performanta si avea un loc in inimile tuturor overclockerilor deopotriva; ei bine, pe 31 August 2011 echipa “AMD FX” avandu-l ca si componenta esentiala pe Sami “Macci” Makinen a reusit sa atinga frecventa de 8429 Mhz cu un procesor AMD FX cu 8 nuclee bazat pe arhitectura Bulldozer, depasind vechiul record de 8303 Mhz si fiind inscrisi in Cartea Recordurilor Guinness.

Ingredientele au mai constat si in azot lichid si heliu lichid, agenti  de racire absolut necesari pentrua atinge asemenea cifre.

Mai jos puteti vedea si un filmulet cu mai mutle detalii despre eveniment:

Dupa nenumaratele amanari si benchmark-urile preliminare ce nu arata chiar incurajator in comparatie cu concurenta, se pare ca in sfarsit ceva aduce AMD inapoi in joc cand e vorba de performanta de top.

Comentarii

5 comentarii la: AMD Bulldozer atinge 8.43 Ghz

  1. Pacat ca acel filmulet e facut private. Oricum, buna stire de la AMD!

  2. Dinu a scris pe:

    (Y)

  3. Valy a scris pe:

    Pai dc in CPU Z arata 2 core daca are 8 ???:-/

  4. Micutzu Post author a scris pe:

    Pentru ca celelalte nuclee au fost dezactivate , ramanand active doar cele care ating cea mai mare frecventa din cele 8.

  5. mama ce voltaj au bagat acolo

Lasa-ne un comentariu: