AMD publica detalii despre Piledriver

Scris de: , in categoria: Stiri, in 17 January, 2012.

In dorinta de a sprijini dezvoltatorii de software in optimizarea programelor pentru arhitectura Bulldozer si derivatele sale (Piledriver, Steamroller si Excavator), AMD a facut public un document ce detaliaza atat arhitectura curenta cat si cele viitoare.

Piledriver reprezinta evolutia arhitecturii Bulldozer aducand imbunatatiri atat in ceea ce priveste consumul cat si IPC-ul (unul din punctele slabe al actualei generatii). Vishera va reprezenta urmatoarea generatie de procesoare FX pentru desktop, in timp ce Sepang si Terramar vor reprezenta platformele pentru servere (Opteron).

Detaliile furnizate de document devin mai interesante cand aflam ca Piledriver va beneficia de cache L3 (doar APU-ul Trinity nu va avea cache L3) si va suporta o multitudine de instructiuni care momentan nu sunt suportate de Bulldozer, dintre care cele mai importante sunt FMA3 care vor si suportate si de Intel prin nucleul Haswell (“tock”-ul lui Ivy Bridge).

Numarul de nuclee pentru Vishera va fi de 10 (adica 5 module) in timp ce controller-ul de memorie va fi imbunatit masiv datorita latentelor cache-urilor L1, L2 si L3 care vor fi micsorate. Desi Vishera are controller de memorie capabil de configuratii quad-channel, compatibilitatea cu socket-ul AM3+ va implica folosirea (cel putin pentru inceput) de configuratii dual-channel.

Sursa: Xbit, CPU-World

.

Comentarii

7 comentarii la: AMD publica detalii despre Piledriver

  1. Bogdan a scris pe:

    Grea decizie. Sa astept Piledrive-urile sau sa iau un Bulldozer? Mai dureaza lansarea lor?

  2. ALDan a scris pe:

    NU cumpara, NU CUMPARATI Buldozerul!!! Nu sunt fan intel sau ceva de genu’, dar buldozeru asta e un fel de jucarie ptr. copii pana in 5-6 ani! Fara viitor! Jucarie care nu face nimic spectaculos(in teste/benchuri – imi vine sa-l scot si sa-l arunc pe geam; pana intra in desktop-fumezi o tigara… si exemplele pot continua, sunt multe, dar TOATE negative) ptr. un copil de 8 ani de exemplu… E FOARTE SLAB!!! >>>x4 960 este mult peste buldozere!!!

  3. Amd a scris pe:

    AlDan cred ca aberezi puternic,Bulldozer este o arhitectura noua cu mult peste software-ul de acum.Singura problema este convingerea producatorilor de soft sa-si optimizeze programele pentru 8 procesoare,cat are bulldozerul.

  4. ALDan a scris pe:

    AMD – pana-i convinge cineva pe producatirii de softuri…. NU CUMPARATI BULDOZER!!! Nu aberez cu nimic! Ce nu intelegi? Am un buldozer si regret ca am dat banii pe el!!! Ce nu intelegi, te mai intreb odata!?!? Am avut si un x2 250 3000mhz si era mult mai ”potent” cu softurile care sunt disponibile! Nu poti astepta 1-2-3 ”zeci de mii” de ani ca sa scoata nu stiu cine nu stiu ce soft ca sa iasa in evidenta ”potentialul” dintr-un procesor.. SLAB! Stie multe, DA, dar e valabil doar ptr. seria FX 8xxx! NU si ptr. FX 4100>>>. Sper ca ma intelegi si tot asa, sper ca lasi toate ”fixurile” la o parte si vei fi realist! Buldozerul e mai slab decat seria veche x4 (960>>>)! E mai slab decat intel! PUNCT!

  5. Bogdan a scris pe:

    Exagerezi omule. Te-a platit cineva sa faci reclama negativa? Vreau sa vad si eu in aplicatii de zi cu zi cum ajungi tu macar la 50% cu un Bulldozer.

  6. Daniel a scris pe:

    La 100% cu un Athlon X4 3000 mhz eu unul ajung cam des, din teste un FX4100 parea similar de puternic.Cu toate astea mi se pare ok pret calitate.

  7. Ovidiu a scris pe:

    Cei drept si mie mi se incarca windows-ul greu, insa are dreptate si Bogdan; eu am un fx-6100 si nu a ajuns NICI O DATA la 50%,si credetima k ma joc cele mai noi jocuri. Eu zic ca sunt ok desi gasesc si eu destule dezavantaje la ele.

Lasa-ne un comentariu: