AMD FX-8350 – Piledriver se prezinta la apel

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 23 October, 2012.

AMD FX-8350 – Piledriver se prezinta la apel

 

Anul trecut, tot in luna octombrie, AMD lansa cu surle si trambite FX-8150 – un procesor bazat pe o arhitectura complet noua denumita Bulldozer. Desi era vandut ca un procesor cu 8 nuclee, acesta era depasit in unele teste atat de mai vechiul Phenom II 1100T (6 nuclee) cat si de Core i5 2500K (4 nuclee).

Cum am explicat la acel moment, cele 8 nuclee nu erau distincte ci erau grupate cate 2 avand la comun o unitate de fetch, una de decodare si una de alocare pentru operatii in virgula mobila (pentru mai multe detalii referitoare la arhitectura recomand citirea articolului initial pentru ca nu voi mai reveni asupra acestui aspect). Acest compromis impreuna cu o performanta single-thread slaba si un consum de curent exagerat a dus la reactii nu tocmai bune atat din partea presei cat si a cumparatorilor.

Intre timp Microsoft a lansat 2 patch-uri pentru Windows 7 menite sa profite de arhitectura Bulldozer (KB2645594 si KB2646060). Astazi avem pe masa de teste urmasul lui FX-8150, pe numele lui FX-8350. Spre deosebire de  predecesorul lui ce era bazat pe nucleul Zambezi, FX-8350 este bazat pe nucleul Vishera ce poate avea pana la 8 nuclee Piledriver – o arhitectura imbunatatita denumita si Bulldozer 2.0.

 

 

Comentarii

74 comentarii la: AMD FX-8350 – Piledriver se prezinta la apel

 1. Ciprian a scris pe:

  Monstru vreau sa va intreb ceva optez intre un AMD FX8350 si intel i5 4670k, care ar fi mai bun dintre cele doua procesoare? Stiu ca intelul e mai bun in single thread dar vad ca AMD-ul depaseste i5-ul in multithread, care dintre cele 2 procesoare ar fi mai bune pentru viitor?

 2. Monstru a scris pe:

  Intrebarea se pune “care este cel mai bun pentru ce ai tu nevoie”? Lucrezi cu ceva soft profi optimizat pentru multi-threading (3DSMax, etc)? Atunci ia Piledriver. Pentru orice altceva ia 4670K.

 3. Ciprian a scris pe:

  De regula doresc cam gaming dar si virtualizare si sa nu aibe lag in multithread plus ca pe amd ies mai ieftin. In cazul acesta cum este mai bine?

 4. Monstru a scris pe:

  In gaming ambele se comporta similar. Fiind mai ieftina platforma, poti merge pe 8350.

Lasa-ne un comentariu: