CeBIT 2010 – Gigabyte HD5870 Super Overclock Edition

Scris de: , in categoria: Stiri, in 3 March, 2010.

Asa cum am putut vedea in ultimele luni, integratorii importanti planuiesc lansarea unor modele foarte speciale de HD 5870. Gigabyte este unul dintre acesti integratori, iar modelul pe care acestia il pregatesc se numeste Gigabyte HD 5870 Super Overclock. Caracteristicile seriei Super Overclock nu sunt tocmai noutati pentru noi, insa de aceasta data Gigabyte vor incerca sa duca la extrem specificatiile acestui model, prin selectarea celor mai reusite Cypress-uri (GPU Gauntlet, cum numesc Gigabyte programul de pre-testare al GPU-urilor). Oficialii companiei ne-au dezvaluit faptul ca frecventele finale de functionare nu au fost inca stabilite, deoarece in momentul de fata se lucreaza intens la obtinerea unui numar cat mai mare de nuclee capabile de a functiona stabil la frecvente cu mult peste frecventa stock.

.


.

In afara de nucleele selectate atent, HD 5870 SO beneficiaza si de un design complet nou al PCB-ului, etajul de alimentare fiind proiectat special pentru a face fata unor frecvente mult mai mari decat frecventa standard. Oficialii Gigabyte ne-au dat de inteles ca HD 5870 SO va beneficia de o serie de caracteristici proiectate special pentru overclockeri (inlaturarea OVP-ului de exemplu) insa nu va putem da mai multe detalii in acest moment.
.

.
Nu in ultimul rand, Gigabyte HD 5870 SO beneficiaza de un sistem de racire nou, denumit de cei de la Gigabyte “Turbulence Cooling”. Acesta este alcatuit dintr-un radiator masiv construit din aluminiu, dotat cu 4 heat-pipe-uri de cupru. Zonele fierbinti ale placii sunt racite cu ajutorul unor radiatoare aditionale, iar air-flow-ul este asigurat de doua ventilatoare de 92mm orientate intr-un unghi anume, pentru a evacua cat mai eficient aerul fierbinte.

.

Comentarii

Niciun comentariu la: CeBIT 2010 – Gigabyte HD5870 Super Overclock Edition

Lasa-ne un comentariu: