Prolimatech sau asaltul cooler-elor high-end

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 March, 2009.

Prolimatech este o companie nou-infiintata, in anul 2008 mai precis, care si-a facut intrarea pe piata solutiilor de racire performante cu un produs extraordinar – Megahalems.

Acesta a beneficiat de teste extrem de favorabile, fiind considerat absolut cel mai bun cooler pentru procesor de catre site-uri precum legionhardware.com, silenthardware.de, silentpcreview.com, computerbase.de sau benchmarkreviews.com, si bineinteles, de catre Ramiro Popa in excelentul test autohton publicat pe forumul crazypc.ro.

Aceasta performanta trebuia sa aiba un pret pe masura, magazinul online caseking.de cerand in schimbul acestuia 60 de euro; in Romania va fi disponibil peste aproximativ 2 luni, la un pret variind intre 220-250 ron.

Insa cei de la Prolimatech nu s-au multumit numai cu design-ul deosebit al acestui cooler, pe care eventual sa il multiplice in diverse variante (de genul exclusiv din cupru sau cu distanta dintre lamele mai mica, ideala pentru o performanta chiar si mai buna in compania unui ventilator puternic, de peste 1500 rpm), ci continua sa inoveze, asa cum dezvaluie site-ul pcgameshardware.de, ce publica in premiera imagini cu alte trei cooler-e.

Primul dintre acestea, denumit Genesis, are un design complet original, cu 6 heatpipe-uri ce strabat baza si doua blocuri lamelare, unul perpendicular si altul paralel cu baza, ambele fiind compatibile cu ventilatoare de 120 mm; constructia inedita faciliteaza racirea inclusiv a memoriilor RAM ale sistemului.

Al doilea, Jericho, pare o combinatie intre Scythe Mine si Thermalright IFX-14, avand in componenta doua structuri lamelare paralele racite de un singur ventilator de 120 mm; din nou, numarul heat-pipe-urilor este de 6.

Cu ultimul dintre cele trei, Mammoth, nu este disponibila decat o singura schita, avand din nou un design extrem de interesant, o combinatie intre Cooler Master Gemini si Thermalright SI-128 SE (sau AXP-140), cu doua structuri lamelare distincte ce inglobeaza fiecare cate trei heat-pipe-uri, ambele adaptabile unor ventilatoare de 120 mm.

Sa nu va lasati pacaliti de mini-radiatorul extern al placii DFI destinat racirii chipset-ului ce apare in schite: acesta nu are nicio legatura cu produsele prezentate, nefiind vorba de un backplate ce ajuta la racirea PCB-ului din spatele socket-ului procesorului, precum Thermalright HR-10.

In schimb, acesta (si placile de baza produse in mod clar de catre DFI) indica relatia apropiata dintre Prolimatech si DFI, iar daca e sa ne luam dupa zvonuri (cum ca Prolimatech ar fi fost formata de catre fosti ingineri Thermalright), reaminteste de stransa legatura, deloc recenta, dintre DFI si Thermalright.

Pe site-ul prolimatech.com mai apar si alte doua rubrici, una de radiatoare destinate racirii modulelor RAM si alta de cooler-e vga. Viitorul suna bine…

Comentarii

5 comentarii la: Prolimatech sau asaltul cooler-elor high-end

  1. tty a scris pe:

    Interesante noile sisteme de racire propuse pe piata pentru CPU-uri cat si mediul din imprejurimile lor.
    Insa temperaturile vor face diferenta intre diversii producatori de CPU Cooling.
    sa auzim numai de bine.

  2. CristiN Post author a scris pe:

    Foarte corect.

    In conditiile in care primul cooler al lor este cu adevarat exceptional ca performante, asteptarile pentru produsele viitoare sunt foarte ridicate.

    Iar una din inovatiile principale – cel mai bun sistem de prindere existent pe piata – se pare ca va fi folosita si pe aceste cooler-e noi.

    ‘om trai si ‘om vedea. 🙂

  3. Parmac Radu a scris pe:

    Sa speram ca urmatoarele coolere vor fi cel putin la fel de bune ca Megahalems…desi nu e deloc simplu sa realizeze asta.
    In articol e precizat ca va fi disponibil si la noi peste ceva vreme.Cine il va importa?

  4. Din pacate, aceasta informatie nu poate fi divulgata pentru moment pentru ca nu este nimic 100% sigur. Asadar, rabdarea este o virtute :)!

  5. Si cam pe cand va fi divulgata aceasta informatie? 😀 Ca sa stiu sa-mi pregatesc din timp banii pt el.

    Cheers!

Lasa-ne un comentariu: