Gelid Icy Vision rev. 2 review

Scris de: , in categoria: Racire, in 20 June, 2011.

In primul meu test de coolere VGA am vazut comportamentul a trei exemplare cu arhitecturi diferite, intr-o multitudine de conditii ce au cuprins TDP-uri, turatii sau aplicatii specifice mai multor clase de utilizatori. Am vazut ca Spitfire (cu arhitectura aferenta) este foarte eficient la TDP-uri mici/medii, Accelero Extreme Plus a dominat categoria de bench fara drept de apel iar MK-13, desi foarte masiv si calitativ a avut performante bune doar pe Radeon HD 5870 cu voltaje destul de mici.

Cum era de asteptat, am mai vazut ca “cel mai bun cooler VGA” este un cooler pentru CPU, dar asta este o alta poveste, pe care ati putut-o urmari in acelasi test, si care are o utilitate restransa dar nu lipsita de importanta pentru o anumita clasa de entuziasti.

Toate aceste teste au ajutat la tragerea unor concluzii privind legatura dintre arhitectura coolerului si performanta de care este capabil, astfel putand alege mai usor in functie de conditiile date.

In acest articol vom testa cel mai nou cooler VGA de la Gelid, o companie ce s-a facut remarcata in laboratorul nostru de teste mai mult prin pastele termice de foarta buna calitate. Icy Vision rev.2 este un cooler VGA cu o arhitectura deloc extrema, dar care promite performante bune prin anumite calitati sau caracteristici pe care le vom analiza la momentul potrivit.

Icy Vision rev. 2 va avea parte de un tratament dur din care nu vor lipsi testele extreme pe GTX 480 sau o gama foarte larga de turatii a ventilatorului, pentru a pune in evidenta punctele forte dar mai ales orice slabiciune, daca ea exista.

Comentarii

2 comentarii la: Gelid Icy Vision rev. 2 review

  1. It’s really nice and really universal GPU cooler 🙂 I’ve tested on GTX260: http://www.bestpcinfo.pl/2011/01/10/gelid-icy-vision-rev-2-perelka-wsrod-coolerow-gpu/ and after this test i call it “a pearl in the ocean of standard GPU coolers” 🙂

  2. pacman44 a scris pe:

    Unde gasesc acest cooler in ro?

Lasa-ne un comentariu: