Gelid Icy Vision rev. 2 review

Scris de: , in categoria: Racire, in 20 June, 2011.

Pachetul coolerului este destul de complet, daca nu punem la socoteala scaparea cu vrm-ul pentru GTX 480 / GTX 580. Pasta termica  (Gelid GC-2) este performanta, coolerul se livreaza cu ventilatoare, scutindu-ne de cheltuiala suplimentara, dar din pacate calitatea si eficienta lor ar putea fi mai buna. Din testele mele de ventilatoare, aceasta arhitectura are o eficienta slaba iar forma palelor nu permite atingerea unei presiuni bune.

Arhitectura pot spune ca este o combinatie intre cea a lui Accelero Extreme (una foarte performanta de altfel) si cea a lui MK-13, adica cu heatpipe-uri simple. Avem doua corpuri distincte iar heatpipe-urile sunt mult mai scurte, un lucru foarte bun. Calitatea coolerului este foarte buna, am fost placut impresionat de lamelele nichelate, solderingul integral (baza -HP, HP-lamele) si baza solida. Dupa cum am spus coolerul nu are o arhitectura extrema si nici nu este foarte masiv, dar a luat partile bune din arhitecturile pe care se bazeaza Accelero si MK-13. Cum teoria nu face prea multe “parale”, testele ne vor convinge cel mai bine daca intradevar am avut dreptate in analiza mea.

Comentarii

2 comentarii la: Gelid Icy Vision rev. 2 review

  1. It’s really nice and really universal GPU cooler 🙂 I’ve tested on GTX260: http://www.bestpcinfo.pl/2011/01/10/gelid-icy-vision-rev-2-perelka-wsrod-coolerow-gpu/ and after this test i call it “a pearl in the ocean of standard GPU coolers” 🙂

  2. pacman44 a scris pe:

    Unde gasesc acest cooler in ro?

Lasa-ne un comentariu: