Be Quiet! Silent Base 800 – Building a silent PC

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 15 April, 2016.

Concluzii

 

ComponentaModelPret
TOTAL9.750 lei
CarcasaBe Quiet! Silent Base 800 Window Orange650 lei
CoolerBe Quiet! Dark Rock 3350 lei
MemoriiVengeance LPX 16GB DDR4-3200 CL15500 lei
Placa de bazaASUS Maximus VIII Extreme1900 lei
Placa videoAMD Radeon R9 Fury X3200 lei
ProcesorIntel Core i7 6700k1600 lei
SSDHyperX Predator PCIe 240GB850 lei
SursaBe Quiet! Dark Power Pro 11 550W700 lei

 

Daca l-am achizitiona din magazin, sistemul nostru ar costa aproximativ 9750 lei, adica aproape 2200 euro. Ca si in cazul celorlalte sisteme, configuratia este aleasa strict pentru motive demonstrative, mai precis pentru a vedea exact ce posibilitati ofera carcasa. Primele modificari evidente ale configuratie sunt trecerea la un GTX 980 Ti ce poate fi gasit la acelasi pret dar placa video va lucra automat la temperaturi mai mari, dar si la capitolul placa de baza unde putem gasi alte variante mai accesibile.

Tot ce vroiam sa subliniez cu asta este ca pretul sistemului este doar orientativ, se pot face configuratii mai bune / echilibrate in banii astia sau chiar mai jos. Ideea a fost sa construim un sistem silentios dar totodata performant, apeland inclusiv la overclocking. Un Core i7 6700k ruland 4.7GHz intr-o carcasa inchisa nu este ceva prea obisnuit, mai ales racit de un cooler pe aer ceea ce ne face sa recomandam cooler-ul Dark Pro 3 pentru cei care au nevoie de performanta, silentiozitate dar si un aspect high-end. Pretul este usor piperat depasind multe AIO-uri de buget si apropiindu-se periculos de suma de 400 lei unde gasim AIO-uri performante sau chiar referinte ale racirii pe aer de la Thermalright (Silver Arrow) sau Noctua (NH-D14, NH-D15).

Despre sursa Be Quiet! Dark Power Pro 11 550W am mai vorbit, nici azi nu avem ce sa-i reprosam in termeni de silentiozitate si performanta… numai pretul este din alta galaxie :). Carcasa Silent Base 800 a fost intr-adevar vedeta testului nostru de astazi, calitatea, antifonarea din fabrica si micile atentii la raspandirea si emisia sunetului in mediul inconjurator facand sa uitam de cele cateva probleme pe care le-am intampinat (urechile de prindere a soriceilor ce ar fi trebui sa fie prezente in numar mare pe spatele panoului placii de baza, montarea ciudata a SSD-urilor pe cage-urile de 3.5″). Pretul – adica aproximativ 650 lei pentru versiunea testata astazi – este si el unul prietenos tinand cont de dotari precum si de faptul ca vine din fabrica cu 3 ventilatoare silentioase de calitate.

Intotdeauna am fost pasionat de silentiozitate si cred ca nu sunt singurul, asadar pot spune ca mi-a facut deosebita placere sa asamblez un sistem optimizat pentru asta. Produsele germanilor de la Be Quiet! sunt intr-adevar costisitoare, dar sunt proiectate pentru silentiozitate. Acest lucru este important in special pentru cei ce nu au timp de documentare, dar apreciaza un produs performant, silentios si fiabil.

Comentarii

11 comentarii la: Be Quiet! Silent Base 800 – Building a silent PC

  1. vladi a scris pe:

    mai schimbati si voi jocurile bossilor ..
    cine mai joaca asa ceva ce postati voi

  2. Mugurel a scris pe:

    De curiozitate: care ar fi logica pe care ai mers cand ai pus ventilatorul AIO-ului in pull? Intreb pentru ca eu am unul pus asa incat sa sufle aer in carcasa prin radiator si ma gandesc daca ar fi bine sa il schimb sau nu…

  3. Eu a scris pe:

    Specificatiile carcasei nu au fost puse in review sau mi-au scapat ? Deasemenea, inaltimea, 559mm, este cu sau fara sinele alea ? Mi se pare cam usoara, doar 9.31KG pentru dimensiunile ei e prea putin, nu se mai fac solide cum se faceau odata..

  4. Eu a scris pe:

    Si apropos, ai putea pune si un test cu consumul in ceva mai realist gen benchmark heaven pentru a simula un joc mai pretentios ?AVP totusi nici procesorul si nici placa video nu o streseaza prea mult.

  5. Monstru a scris pe:

    vladi – le schimbam odata cu aparitia noilor placi grafice. Nu este important cine joaca respectivele jocuri, este important cat de reprezentative sunt penmtru puterea de procesare a placilor video. Nu tot ce e nou scaleaza cum trebuie

    Mugurel – nu ar trebui sa vezi mare diferenta intre push si pull, alegerea o faci si in functie de spatiu si situatie

    Eu – nu, nu au fost “puse” in review. AvP streseaza placa video destul de serios si este o referinta pentru noi de ani de zile. Daca schimbam jocul nu mai poti compara cu nici o alta masuratoare facuta de noi in ultimii 2-3 ani…

  6. Eu a scris pe:

    Totusi puteati adauga un joc care sa streseze mai mult si procesorul nu doar placa video, este relevant pentru ca e important de stiut care ar fi consumul cu un asemenea sistem overclockat intr-un joc / situatie care poate duce cpu load mult mai sus decat o poate duce AVP. Adica ok, consum 380W in AVP, dar majoritatea jocurilor noi streseaza cpu mult mai mult decat o face AvP, caz in care consumul ar fi sarit lejer de 400W.

  7. Monstru a scris pe:

    Uite am testat…. In Far Cry Primal consuma 360W…

  8. kvarq a scris pe:

    De regula chiar si pentru mai putin am observat in review-uri ca depaseau frecvent 1.4 V, tot cu aceasta placa.
    Cand am vazut 4.7GHz cu 1.34 V…
    Ce LLc si setari suplimentare ati folosit?
    Posibil totusi ca exemplarul de procesor sa fie foarte bun.

    Am incercat 4.6Ghz cu 1.37-1.39 V chiar, stabilind LLC6 pentru Extreme VIII. Dar s-a dovedit ca nu era 100% stabil, prime 95 (v28.5) a picat dupa 37 min si in OCCT la minutul 57.

  9. Sincer sa fiu de cand folosesc laptop nu m-am mai uitat la configuratii de PC, dar mi-a atras atentia carcasa, care mi se pare ultra smechera. Cu toate coolerele alea oare cati decibeli scoate sistemul? Mi-ar placea sa trec din nou pe PC sa rulez si jocuri mai noi dar lucrez foarte mult noaptea si PC-urile sunt foarte galagioase comparativ cu laptopurile. Oare coolerele de la carcasa se pot opri pe timp de noapte?

  10. kvarq a scris pe:

    Cu aceasta placa de baza se pot edita curbe de profil din BIOS pentru ventilatoarele carcasei si coolerul procesorului. Indicat ca ventilatoarele carcasei sa fie PWM. Puteti opta pentru unele cu adevarat silentioase, Noctua S12A PWM. Prin urmare se pot porni doar daca temperatura procesorului depaseste o anumita temperatura de exemplu sau sa fie mentinute la o rotatie scazuta.

  11. matose Post author a scris pe:

    kvarq, scuze de raspunsul intarziat dar de-abia acum am avut ceva timp liber. Exemplarul de procesor conteaza intr-adevar foarte mult. Ca setari folosite iti pot spune ca am folosit penultimul nivel, frecventa de comutatie a VRM-ului la 500kHz si cam atat.

Lasa-ne un comentariu: