Be Quiet! Silent Base 800 – Building a silent PC

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 15 April, 2016.

Be Quiet! Silent Base 800

 

Vom incepe, evident, prin a arunca o privire asupra carcasei, care este defapt si vedeta acestui sistem. Seria de carcase Silent Base se gaseste pe piata in doua variante: 600 si 800, fiecare dintre ele venind in trei accente de culoare (portocaliu, argintiu, negru) cu geam lateral sau fara.

Cum spuneam si mai devreme, gama Silent Base reprezinta practic debutul Be Quiet! pe piata de carcase, dar cu siguranta acesta este doar inceputul. Noi am optat pentru versiunea neagra cu accente portocalii dotata cu geam lateral, detalii pe care le gasim chiar pe cutia de carton in care vine ambalata carcasa.

 

1

2

3

 

In cazul acestei serii de carcase, Be Quiet! au optat pentru un design ce poate fi folosit pentru aerisirea optima a sistemului, dar la nevoie Silent Base 800 poate fi redusa la tacere fara nici-o problema. Ma refer aici la panoul superior ale carui fante de eliminare a aerului au fost proiectate astfel incat aerul si implicit zgomotul sa fie eliminat spre spate.

De asemenea pe panoul din partea dreapta avem un capac ce poate fi deschis in 2 trepte in cazul in care dorim sa montam acolo in ventilator de 120mm sau doar sa tragem aer prin spatele placii de baza. Mi-a placut faptul ca acest orificiu este dotat cu un filtru de aer, iar la nevoie capacul se poate inchide, adica exact cum am facut eu.

 

8a

6

5

7

18

 

Inca de la prima vedere putem spune ca Silent Base 800 arata foarte bine, in special datorita accentelor portocalii care evidentiaza liniile de design gandite de Be Quiet!. In partea de sus a panoului frontal avem o usita antifonata ce ascunde cele 3 unitati de 5.25″, in timp ce in partea de jos avem un panou detasabil ce ascunde filtrul de praf si cele 2 ventilatoare Pure Wings 2 de 140mm livrate impreuna cu carcasa.

Deasupra avem cele 4 porturi USB (2 x USB 2.0 + 2 x USB 3.0), butoanele de Power si Reset (acesta este chiar LED-ul de HDD) dar si mufele audio pentru casti si microfon. Sub carcasa gasim un filtru de praf care se intinde pe aproape toata latura inferioara a carcasei, protejand atat sursa cat si orificiile din podea (unde se poate monta inca un ventilator daca simtim nevoia).

 

9

17

16

 

Comentarii

11 comentarii la: Be Quiet! Silent Base 800 – Building a silent PC

  1. vladi a scris pe:

    mai schimbati si voi jocurile bossilor ..
    cine mai joaca asa ceva ce postati voi

  2. Mugurel a scris pe:

    De curiozitate: care ar fi logica pe care ai mers cand ai pus ventilatorul AIO-ului in pull? Intreb pentru ca eu am unul pus asa incat sa sufle aer in carcasa prin radiator si ma gandesc daca ar fi bine sa il schimb sau nu…

  3. Eu a scris pe:

    Specificatiile carcasei nu au fost puse in review sau mi-au scapat ? Deasemenea, inaltimea, 559mm, este cu sau fara sinele alea ? Mi se pare cam usoara, doar 9.31KG pentru dimensiunile ei e prea putin, nu se mai fac solide cum se faceau odata..

  4. Eu a scris pe:

    Si apropos, ai putea pune si un test cu consumul in ceva mai realist gen benchmark heaven pentru a simula un joc mai pretentios ?AVP totusi nici procesorul si nici placa video nu o streseaza prea mult.

  5. Monstru a scris pe:

    vladi – le schimbam odata cu aparitia noilor placi grafice. Nu este important cine joaca respectivele jocuri, este important cat de reprezentative sunt penmtru puterea de procesare a placilor video. Nu tot ce e nou scaleaza cum trebuie

    Mugurel – nu ar trebui sa vezi mare diferenta intre push si pull, alegerea o faci si in functie de spatiu si situatie

    Eu – nu, nu au fost “puse” in review. AvP streseaza placa video destul de serios si este o referinta pentru noi de ani de zile. Daca schimbam jocul nu mai poti compara cu nici o alta masuratoare facuta de noi in ultimii 2-3 ani…

  6. Eu a scris pe:

    Totusi puteati adauga un joc care sa streseze mai mult si procesorul nu doar placa video, este relevant pentru ca e important de stiut care ar fi consumul cu un asemenea sistem overclockat intr-un joc / situatie care poate duce cpu load mult mai sus decat o poate duce AVP. Adica ok, consum 380W in AVP, dar majoritatea jocurilor noi streseaza cpu mult mai mult decat o face AvP, caz in care consumul ar fi sarit lejer de 400W.

  7. Monstru a scris pe:

    Uite am testat…. In Far Cry Primal consuma 360W…

  8. kvarq a scris pe:

    De regula chiar si pentru mai putin am observat in review-uri ca depaseau frecvent 1.4 V, tot cu aceasta placa.
    Cand am vazut 4.7GHz cu 1.34 V…
    Ce LLc si setari suplimentare ati folosit?
    Posibil totusi ca exemplarul de procesor sa fie foarte bun.

    Am incercat 4.6Ghz cu 1.37-1.39 V chiar, stabilind LLC6 pentru Extreme VIII. Dar s-a dovedit ca nu era 100% stabil, prime 95 (v28.5) a picat dupa 37 min si in OCCT la minutul 57.

  9. Sincer sa fiu de cand folosesc laptop nu m-am mai uitat la configuratii de PC, dar mi-a atras atentia carcasa, care mi se pare ultra smechera. Cu toate coolerele alea oare cati decibeli scoate sistemul? Mi-ar placea sa trec din nou pe PC sa rulez si jocuri mai noi dar lucrez foarte mult noaptea si PC-urile sunt foarte galagioase comparativ cu laptopurile. Oare coolerele de la carcasa se pot opri pe timp de noapte?

  10. kvarq a scris pe:

    Cu aceasta placa de baza se pot edita curbe de profil din BIOS pentru ventilatoarele carcasei si coolerul procesorului. Indicat ca ventilatoarele carcasei sa fie PWM. Puteti opta pentru unele cu adevarat silentioase, Noctua S12A PWM. Prin urmare se pot porni doar daca temperatura procesorului depaseste o anumita temperatura de exemplu sau sa fie mentinute la o rotatie scazuta.

  11. matose Post author a scris pe:

    kvarq, scuze de raspunsul intarziat dar de-abia acum am avut ceva timp liber. Exemplarul de procesor conteaza intr-adevar foarte mult. Ca setari folosite iti pot spune ca am folosit penultimul nivel, frecventa de comutatie a VRM-ului la 500kHz si cam atat.

Lasa-ne un comentariu: