Bitfenix Neos Window Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 June, 2015.

Partea de control a unitatii o gasim la limita dintre plafon si masca frontala, unde avem doua porturi USB, unul mai lent de 2.0 si unul mai rapid de 3.0, doua jack-uri stereo (microfon si casti), iar in partea stanga avem butoanele de Power si Reset. Sigur, majoritatea carcaselor vin de regula cu mai mult de doua porturi USB insa trebuie sa tinem cont de ideea ce a stat la baza acestei carcase: accesibila, design placut si simplu dar cuplat cu cat mai multe dotari.

 

5

 

Masca panoului frontal se desprinde printr-un mecanism simplu, ce necesita totusi ceva forta. La baza panoului se gaseste un fagas de care se trage iar masca, ce este fixata in 6 puncte, se va desprinde cu usurinta. In interior, locurile ce corespund ventilatoarelor si unitatilor optice, sunt prevazute in scop estetic cu un material de tip burete ce actioneaza ca un filtru suplimentar de praf.

 

20a

17

 

Lasand masca frontala in urma este timpul sa mergem mai departe si sa vedem ce ascunde aceasta de privirea noastra. Ei bine, sub panoul de control avem spatiul destinat celor trei unitati de 5.25″, desi doar doua din acestea putand gazdui efectiv unitati (DVD Writer, CD Writer, BluRay Writer, fan controller). Fixarea acestora se realizeaza destul de ingenios prin intermediul unor cleme de plastic, dar despre ele vom vorbi mai mult la capitolul de Interior.

Pe langa filtrele de tip burete, mai avem un filtru de praf clasic ce este suficient de mare incat sa acopere ambele ventilatoare si care se desprinde foarte usor, aplicand presiune asupra celor 4 clamite ce il tin. Un aspect mai putin placut este intregul proces al curatarii acestui filtru, ce consuma timp avand in vedere faptul ca ventilatoarele trebuie mai intai inlaturate.

 

10

11

 

O data inlaturat filtrul de praf se poate monta unul sau maxim doua ventilatoare care sa capteze cat mai mai mult aer pentru interior. Din fabrica, aceasta varianta a Neos-ului vine echipata cu un model de 120mm cu LED iluminat in alb, iar daca se opteaza pentru un ventilator suplimentar acesta trebuie sa fie de aceeasi dimensiune. Desi cei de la Caseking ne-au furnizat material fonoabsorbant ce poate fi aplicat chiar si aici, din pacate asta nu este o optiune de luat in seama, racirea componentelor din interior fiind compromisa.

Materialul fonoabsorbant livrat de Caseking este destul de calitativ, fiind o combinatie de materiale cu densitati diferite, iar intr-o carcasa ce nu are atat de multe perforatii (atat in fata cat si in spate) cu siguranta merita investitia. Folosirea densitatilor diferite face ca zgomotul sa fie atat absorbit (material gen burete) cat si respins (materialul cauciucat perforat de la suprafata).

Una din problemele intampinate se refera la latimea redusa a carcasei ceea ce a rezultat in strivirea izolatiei in unele zone, astfel aceasta isi pierde din calitatile fonoabsorbante. Personal cred ca s-ar fi potrivit mult mai bine un material fonoabsorbant cu o densitate foarte mare si o grosime mica, spre exemplu optiunea celor de la Fractal Design pentru modelul Define R5.

Mai mult, Neos Window – asa cum ii spune si numele – are o fereastra de plexiglass decupata in panoul lateral ceea ce face imposibila antifonarea acelei zone. Toate aceste lucruri combinate cu dublarea pretului carcasei ma face sa nu recomand comandarea versiunii echipate cu material fonoabsorbant, cel putin nu in cazul acestei carcase (Caseking ofera acest serviciu la o multitudine de carcase).

 

15

14

 

Panourile laterale se detaseaza prin culisare, unul avand o ferestra decupata din plexiglass, celalalt fiind fabricat exclusiv dintr-o tabla subtire – acesta este unul din compromisurile facute de taiwanezi pentru a reusi sa obtina un cost redus. Materialul fonoabsorbant este deja prezent pe panoul lateral intreg, ramanand la latitudinea fiecaruia de a izola si celalalt panou.

Noi am ales sa il izolam (partial pentru ca o mare parte era ocupata de fereastra) insa cand s-a ajuns la finalizarea sistemul am fost nevoiti sa recurgem la multa forta si indemanare pentru a il inchide. Dificultatea s-a datorat fasiei de material fonoabsorbant ce atingea pe suportul unitatilor de 5.25″, asadar pentru a inchide panoul am comprimat stratul fonoabsorbant (lucru nu chiar benefic pentru proprietatile sale).

 

7a

8

16

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: