Corsair SPEC-ALPHA – Construind un sistem accesibil
Asamblare
Am ales componente performante si accesibile iar acum a venit momentul sa le montam in carcasa si sa vedem cat de usor poate acomoda Corsair SPEC-ALPHA tot ceea ce am pregatit pentru ea. Am montat mai intai procesorul, memoriile si cooler-ul pe placa de baza dupa care am pozitionat acest ansamblu in carcasa si am trecut la prinderea sa si a AIO-ului in suruburi.
Radiatorul AIO-ului a fost montat in partea superioara a panoului frontal, iar pe acesta am montat un singur ventilator din cele doua cu care se livreaza H80i, fiind mai mult decat suficient pentru procesorul nostru. Montantul unitatilor de stocare a fost inlaturat, astfel incat pe podeaua carcasei am putut pozitiona Neutron GTX-ul.
Cele doua ventilatoare cu LED din partea frontala au fost repozitionate astfel: cel superior a luat locul ventilatorului negru din spate in timp ce al doilea a fost mutat cat mai jos pentru a introduce aer rece in carcasa direct in zona in care se realizeaza admisia aerului in sistemul de racire al placii video. Astfel am optimizat fluxul de aer din carcasa, asigurandu-ne ca nu avem zone fierbinti, cele mai importante componente fiind alimentate in permanenta cu aer rece.
Urmatorul pas a fost montarea sursei si a placii video, precum si cablarea intregului sistem. Toate cablurile sunt grupate intre spatele motherboard tray-ului si panoul lateral din dreapta, iar air flow-ul nu este obturat in nici un fel. Pentru fixarea si organizarea cablurilor am folosit bridele incluse in pachetul carcasei, care au putut fi fixate cu usurinta de urechile prezente in numar destul de mare pe spatele motherboard tray-ului. La final, am montat si capacul lateral si am rulat testele de temperatura si nivel de zgomot.
Comentarii
Fain articol! Intr-adevar geamul fumuriu pare sa complice estetica de altfel curata.
Cred ca H80i-ul ar putea sa fie inlocuit cu un cooler pe aer, iar diferenta de bani investita in mai multa stocare (poate 480GB!?).
Din ce vad in poze ventilatorul AIO-ului trage aerul. Adica baga aer cald in carcasa. Nu nu stiu cata diferenta ar face dar cred ca ambele ventilatoare de sus ar trebui intoarse.
Cateva componente pentru un sistem “accesibil” nu mi se par tocmai ok alese.
Un ssd de 240 gb pentru 500 ron mi se pare o alegere nefericita, in suma aia putandu-se alege un ssd si un hdd fara prea multe probleme. Pentru procesorul ales, un cooler lichid All in one este prea mult. Pentru acesta se putea/poate alege fara probleme un cooler pe aer la jumatate din pretul celui pe lichid. Bani salvati din utilizarea unui cooler pe aer puteau fi investiti intr-o placa video gtx 1060 aftermarket ce probabil ar fi fost si un pic mai performanta si ceva mai rece. Pentru un sistem ce nu va consuma mai mult de 300-350 de W, o sursa de 750 de W este inca o data, mult prea mult.Pentru un astfel de sistem o sursa de ~ 300 ron ar fi arhisuficienta (certificarea de 80+ gold nefiind necesara, putandu-se opta pentru o certificare 80+ bronze sau silver). Placa de baza tinde si ea catre mid-high end, lucru ce nu o face tocmai “accesibila” pentru sistemul prezentat. Acestea fiind spuse, multumesc lab501 pentru reviuwurile excelente :). O zi buna.
Florin – iti dai seama ca stim si noi asta dar am vrut sa vedem cum iese un sistem cu aroma Corsair si RX480 🙂
Imi cer scuze, greseala mea, sincer, nici nu am bagat de seama ca tema sistemului e Corsair … ca de obicei, nu vad lucrurile din fata mea 😐
Core i7 6400?
@Monstru, de ce 750 de lei pe mobo? Procesorul nu ii deblocat, deci fara oc…
Probabil pentru ca este o placa de baza care ofera multe pentru pretul respectiv. Dar…daca te uiti mai bine o sa vezi ca matei a facut sistemul, nu eu 🙂
@matose, care sa fie motivul ?:D
Sistemul arata foarte bine, intr-adevar, nu s-a pus accentul deloc pe performanta, cu toate ca e destul de puternic pentru orice joc existent pe piata!
PS:
Monstrule, te-au luat baietii la impins butoaie, nevinovat =D
In primul rand 750 lei nu mi se pare un pret mare pentru o placa de baza, modelul in cauza a fost ales pentru dotari dar si pentru aspectul estetic. Mai departe, alegerea chipset-ului Z170 a fost gandita ca o posibilitate de upgrade pe viitor la un procesor Core i5 / i7 deblocat.
Pingback: Prezentare - Corsair Carbide Spec-Omega - lab501
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube