Prezentare – Corsair 2000D Airflow

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 August, 2023.

Corsair 2000D Airflow

 

In timpul lunii Iunie, colegul meu Matei va povestea intr-o stire detaliata noutatile pe care producatorul american Corsair le-a pregatit pentru lansare, acesta anuntand foarte multe produse si tehnologii integrate atat inainte, cat si in timpul targului desfasurat in Taipei. Imi amintesc ca in cadrul turului de la fata locului, noutatea absoluta facea referire la ecosistemul iCUE LINK, care simplifica extrem de mult constructia unui PC high-end si injumatateste in multe cazuri cantitatea de fire folosite in asamblarea unui sistem. Acest subiect il vom acoperi in detaliu, ba chiar il vom si exemplifica pentru a vedea cat mai limpede cum se traduce aceasta inovatie in experienta de acasa a unui utilizator normal, fara experienta in asamblarea de sisteme, dar care are insa o viziune clara. Asta doar ca sa aveti un mic heads-up pentru ce urmeaza cat de curand pe site.

Tot in cadrul targului am putut vedea la loc de cinste Corsair 2000D Airflow, ale carei panouri laterale erau dispuse in jurul sasiului asemeni unor petale, lasand astfel sa se vada echiparea gandita pentru expozitie ce includea 6 ventilatoare AF120 RGB SLIM. Inca de pe atunci simteam cum aceasta va ajunge si pe masa noastra de teste si nu ne-am inselat.

Astfel, Corsair 2000D Airflow a ajuns de curand in redactie, aceasta fiind si prima carcasa ITX compatibila cu sursa SFX / SFX-L lansata de catre Corsair, ce se remarca in primul rand printr-o amprenta redusa (200mm x 271mm ), o constructie compacta si aerisita dar si printr-un layout inversat al interiorului. Indiferent despre ce varianta a acestui model vorbim, fie versiunea fara ventilatoare incluse (2000D Airflow), fie versiunea cu 3 ventilatoare AF120 RGB SLIM instalate frontal si un PWM fan controller integrat (2000D RGB Airflow), ambele modele pot acomoda o placa video de dimensiuni generoase, cei 365mm disponibili oferind o gama destul de variata in ceea ce priveste modelele aflate pe piata – inclusiv cele triplu slot.

Spre exemplu, noi vom instala un GeForce RTX 4090 in interiorul inversat al lui Corsair 2000D, pentru a urmari cat mai concret viziunea americanilor si a intelege cum se transpun dimensiunile compacte in instalarea propriu-zisa si mai apoi in utilizare. Pe de alta parte, stim foarte bine ca miniaturizarea implica de cele mai multe ori compromisuri, sub o forma sau alta, insa care sunt acestea mai exact in cazul lui Corsair 2000D Airflow? Haideti sa aflam impreuna.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: