Computex 2023 – Corsair

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 June, 2023.

Corsair

 

Nu putea fi un Computex reusit fara o vizita la prietenii nostri de la Corsair, care au fost destul de ocupati anul acesta, anuntand foarte multe noutati atat inainte, cat si in timpul targului desfasurat in Taipei. Desi nu este ceva nou, am inceput turul cu noul iCUE 5, care simplifica mult procesul de descarcare si instalare, acum fiind modular prin urmare descarca numai resursele de care avem nevoie in functie de dispozitivele instalate in sistem. Pentru streameri si creatorii de continut, noua versiune de iCUE vine si cu suport pentru Elgato Stream Deck, facand astfel integrarea intregului ecosistem Corsair mult mai simpla.

Noutatea absoluta care a fost anuntata chiar in prima zi de Computex 2023 este ecosistemul iCUE LINK, care simplifica extrem de mult constructia unui PC high-end, injumatatind in multe cazuri cantitatea de fire folosite. Despre ce este vorba? Corsair a integrat intr-un singur conector atat alimentarea cat si comunicarea, intreg bus-ul iCUE LINK fiind daisy-chain prin urmare putem alatura pana la 14 dispozitive pe un singur nod. Fiecare dispozitiv contine un microcontroller pentru comunicarea cu sistemul, astfel incat atunci cand pornim iCUE totul va fi configurat automat, nu mai trebuie sa selectam tipul de ventilator, AIO sau pompa. Echiparea componentelor cu microcontroller face posibila si adaugarea de functii suplimentare, de exemplu QX120 si QX140 RGB sunt primele ventilatoare controlate complet digital integrand totodata un senzor digital de temperatura si 4 circuite separate de iluminare RGB. Combinand acestea cu noul lagar proprietar Magnetic Dome, QX120 / QX140 RGB vor inlocui actualul varf de gama, iar tehnologia iCUE LINK va fi scalata in jos si spre modelele mai accesibile de ventilatoare.

Ca si controller pentru toate aceste dispozitive putem folosi noul iCUE LINK System HUB (mult mai mic in dimensiune decat vechile Commander PRO) sau in cazul in care achizitionati un AIO din noua gama iCUE LINK (H100i / H115i / H150i / H170i RGB) acesta va fi inclus. Primele produse din ecosistemul iCUE LINK vor fi disponibile incepand cu luna iunie, iar build-urile expuse in cadrul Computex-ului au fost extrem de simple din punct de vedere al wiremanagement-ului. Ramane insa de vazut care vor fi preturile de lansare, mai exact cat va trebui sa platim in plus pentru conectivitatea iCUE LINK.

Gama de componente de watercooling DIY Hydro X a celor de la Corsair va fi si ea adusa la zi prin produse noi cu suport iCUE LINK, poate cel mai interesant produs fiind waterblock-ul universal pentru GPU numit iCUE LINK XG3 RGB. Acesta este gandit sa fie compatibil cu mai multe placi video (ex toate RTX 4080 sau toate RTX 4080) si beneficiaza de o arhitectura hibrida ce implica un ventilator care sufla aer deasupra VRM-ului placii video. Datorita compatibilitatii cu interfata iCUE LINK avem un senzor de temperatura integrat chiar in baza de cupru a waterblock-ului, iluminarea si turatia ventilatorului fiind de asemenea controlabile.

Interfata iCUE LINK isi face simitita prezenta si in waterblock-urile de CPU iCUE LINK XC7 RGB Elite si iCUE LINK XC7 RGB Elite LCD, la cel din urma comunicarea cu ecranul LCD necesita o conexiune USB Type-C. Avem si combo-uri pompa + rezervor noi sub forma lui iCUE LINK XD5 RGB Elite si iCUE LINK XD5 RGB Elite LCD.

Carcasa 2000D Airflow este prima carcasa ITX cu sursa SFX / SFX-L lansata de Corsair, remarcandu-se printr-o constructie compacta dar aerisita. Nu va voi poveste prea mult despre ea pentru ca o vom vedea in laborator cat de curand, poate impreuna cu lansarea noilor modele iCUE LINK, cine stie?

 

 

Seriile Vengeance si Dominator Platinum sunt de ceva timp pe piata, insa Corsair a considerat ca e timpul sa vina cu ceva nou in acest an, prin urmare ne-a prezentat flagship-ul DDR5 numit Dominator Titanium. Acestea readuc posibilitatea de a schimba partea superioara a radiatoarelor precum aveam pe vremea memoriilor DDR3 cu seriile Dominator GT / GTX. Putem opta pentru iluminare RGB cu capacul standard sau chiar customizat folosind o imprimanta 3D, insa la nevoie (a se citi: Overclocking ) putem scoate bareta de LED-uri RGB si monta un radiator suplimentar din aluminiu.

Seria Dominator Titanium DDR5 va suporta atat XMP pentru platformele Intel, cat si EXPO pentru platformele AMD, iar partea interesanta este ca putem salva on-the-fly profile direct pe module putand schimba intre ele in functie de aplicatie. Putem avea de exemplu un profil pentru randare la frecventa ridicata si latente relaxate si un profil pentru gaming la frecvente mai mici si latente stranse. Mai mult decat atat, mi-a soptit o pasarica ca vom avea chiar si un container de LN2 care se va putea monta direct pe noile memorii Dominator Titanium. Eh, asa da!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: