Computex 2023 – Sparkle

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 June, 2023.

Sparkle

 

Daca sunteti in acelasi segment de varsta ca si mine, atunci mai mult ca sigur va amintiti placile video Sparkle de acum mai bine de 10 ani. In ultimul timp acestia s-au axat mai mult pe dezvoltarea segmentului IPC, piata consumer revenind in atentia lor doar recent. Nu mica mi-a fost bucuria cand am aflat ca acestia vor reveni pe piata placilor grafice, devenind parter pentru seria Arc a celor de la Intel. In standul lor de la Computex-ul din acest an, Sparkle au expus implementari proprii pentru intreaga gama de GPU-uri Intel, incepand cu mezinul Arc A310 si terminand cu varful de gama Arc A770.

Sparkle A750 ORC OC Edition (2 ventilatoare) si A750 TITAN OC Edition (3 ventilatoare) sunt deja in productie si se vor gasi in magazine in decurs de cateva saptamani, acestea avand un MSRP extrem de atragator. Sparkle A770 TITAN OC Edition va fi lansata undeva in August – Septembrie si va fi disponibila doar in versiunea cu 3 ventilatoare. Cel mai interesant a fost insa prototipul Arc A770 Watercooling, concept in care Sparkle a facut echipa cu Bitspower pentru a arata un prototip al unei placi Arc A770 racite cu apa. Promotional, pentru fiecare placa video din seria TITAN, Sparkle va oferi gratuit un suport, pana va fi epuizat stocul.

De asemenea, un alt punct de interes pentru standul Sparkle la Computex-ul din acest an a fost seria de dock-uri USB4, motorizata de chipset-ul Intel Hoover Ridge care suporta in mod nativ USB4 40Gbps. Disponibil atat in varianta dedicata conferintelor (Sparkle USB4 Conferencing Dock) echipata cu un difuzor de 5W si 4 microfoane, cat si in varianta simpla care vine cu husa si cablu certificat USB4, seria de dock-uri de la Sparkle se anunta interesanta. Ambele modele suporta o iesire video 8K @ 30fps / doua iesiri video 4K @ 60fps, numeroase porturi USB, port LAN RJ45 precum si pass-through pentru incarcarea dispozitivelor de pana la 85W.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: