Computex 2023 – Enermax

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 June, 2023.

Enermax

 

Iata-ne ajunsi la standul celor de la Enermax, o intrevedere placuta avand in vedere ca nu ne-am mai intalnit cu produsele acestora de mult prea mult timp. Insa, timpul nu a trecut in zadar, acestia fiind extrem de preocupati in ultimul timp cu dezvoltarea de noi solutii.

Pe partea de carcase avem Enermax Cable Master, o carcasa ce suporta placi de baza in format ITX si mATX, un radiator de 360mm pe plafon si ofera 30mm disponibili pentru cable-management pe partea din spate. In zona de control avem conectori USB 3.2 Gen 1/2 Type A/Type C dar si un spatiu pentru placa video de 390mm. Frontal avem un display LCD pentru a monitoriza diverse functii, cum ar fi temperatura procesorului si a placii video. Elementul de noutate consta in suportul tray-ului placii de baza, care poate gazdui chiar si placi de baza ce au conectori pe partea din spate a PCB-ului.

MarbleShell Apex Marble MS32 este un mid-tower ATX, compatibil cu radiatoare de 420mm frontal si 360mm pe plafon. Aceasta include 4 ventilatoare de 120mm preinstalate intr-un hub controller (PWM si ARGB) dar si un suport ajustabil pentru sustinerea placii video in pozitie verticala. Totodata, in interiorul carcasei vom gasi un bracket pentru ventilator implementat pe tesitura mastii sursei, al carui unghi este ajustabil astfel incat directionarea airflow-ului este indreptat fix catre inima sistemului.

In materie de surse, producatorul a dezvoltat Platimax Gemini, ce are o capacitate de 1200W si este certificata 80PLUS Platinum. Aceasta este conforma atat cu standardul ATX 3.0, cat si cu standardul Intel ATX12VO, integrand practic ambele standarde intr-o singura platforma, oferind astfel o alternativa de luat in seama consumatorilor finali. Aceasta vine cu un cablu nativ de 600W PCIe 5.0, atingand o eficienta de 74% la o incarcare mica de doar 2%. Modul ECO va mentine ventilatorul pasiv la o incarcare sub 60% .

Mai departe avem Revolution D.F.X, ce vine in capacitati variate, pornind de la 850W, 1050W, 1200W, 1350W cat si 1600W, certificate 80PLUS Gold. Si aceasta linie de produse respecta standardul ATX 3.0 si include conectorul nativ 12VHPWR dar si un cablu suplimentar cu doi conectori PCIe de 8 pini -> 12VHPWR ce intra in placa video. Echipata cu condensatori japonezi, certificati sa reziste la temperaturi de 105 °C, aceasta serie beneficiaza de tehnologia patentata Dust-Free Rotation unde ventilatorul se roteste in sens invers, minimizand astfel acumularea prafului pe palele acestuia. Pe lateralul carcasei, producatorul a implementat si iluminarea ARGB ce poate fi dezactivata. Tehnologia semi-fanless se asigura de pasivitatea ventilatorului pana la o incarcare de 20% pentru o silentiozitate ridicata. Totusi, cei care vor sa beneficieze de noua implementare a celor de la Enermax si tin la o certificare 80PLUS Platinum vor avea o singura varianta disponibila – 1500W.

Pentru overclockeri si entuziasti Enermax a lansat MAXREVO 2000W, o sursa ce inghesuie o putere de 2000W cu un singur rail de +12V ce poate sustine 166A in doar 18cm adancime. Butonul Turbo seteaza turatia maxima (3100 rpm) pentru ventilator ceea ce micsoreaza temperatura componentelor din interiorul sursei cu 10 – 15 oC.

 

 

In ceea ce priveste capitolul de AIO-uri, Enermax a prezentat LiqTech TR4 II, echipat cu o pompa puternica si menit sa raceasca procesoarele compatibile cu socket-ul Intel LGA-4677 (Xeon Sapphire Rapids), AMD sWRX8/sTRX4/TR4 (Ryzen Threadripper PRO) si SP3 (AMD EPYC). Cea de-a doua noutate este LiqmaxFlo, echipat cu o pompa cu doua camere (Dual Chamber Xtreme, Shunt-Channel Technology) si un ventilator ARGB de 60mm montat in capacul pompei pentru a raci mai bine zona VRM-ului placii de baza.

Ventilatoarele folosite de Enermax pentru seria LiqmaxFlo sunt Silent Flow, menite sa raceasca radiatoarele de 240mm, 360mm sau 420mm care au o grosime de 38mm. Vom avea de-asemenea si o versiune echipata cu ecran LCD integrat in capacul pompei, acesta avand numele de LiqmaxFlo LCD. Ultima noutate din standul Enermax din cadrul Computex 2023 este ventilatorul SquA Fusion care vine cu iluminare ARGB pe rama dar si pe rotor. Mai mult decat atat, tehnologia Dust-Free Rotation este folosita si aici pentru a impiedica acumularea prafului de-a lungul timpului.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: