Prezentare – Corsair 2000D Airflow
Corsair AF120 RGB SLIM
Reluand ceea ce mentionam in introducere, acest model de carcasa este disponibila si in varianta cu iluminare RGB, modelul purtand un nume destul de sugestiv in acest sens: Corsair 2000D RGB Airflow. Practic, aceasta varianta include 3 ventilatoare AF120 RGB Slim instalate frontal, conectate din fabrica la un PWM fan hub integrat, ascuns in partea superioara a plafonului, cu posibilitatea de a mai acomoda inca 3 ventilatoare. Despre software-ul proprietar iCUE, cred ca nu mai are sens sa discutam inca o data – prin intermediul acestuia customizarea capata alte dimensiuni. Nu in ultimul rand, Corsair 2000D RGB Airflow include un tray in plus pentru unitatile de 2.5″, comparativ cu modelul pe care il avem noi in laborator.
Cum ambele modele ale lui Corsair 2000D Airflow sunt limitate in dimensiuni si disponibile atat pe negru cat si pe alb, in mod natural ventilatoarele recomandate pentru acestea sunt low profile si vin in ambele variante de culoare. De fapt, odata cu lansarea acestor ventilatoare, producatorul doreste atat maximizarea spatiului interior cand discutam despre carcase restrictive in general (cum ar fi cele SFF ITX), dar si prevenirea unei serii de probleme pe care le intalnim chiar si cazul carcaselor mid-tower, cum ar fi un radiator instalat pe plafon conditionat de inaltimea memoriilor (si invers), sau instalarea unui radiator frontal ce risca sa loveasca in masca sursei / necesita renuntarea la montantul de pe podea (dupa cum se mai intampla in cazul radiatoarelor de 360mm).
Producatorul ofera AF120 RGB Slim in pachet simplu sau in pachet de doua ventilatoare. Dupa cum era de asteptat, controller-ul iCUE Lighting Node CORE este inclus in pachetul de doua ventilatoare. Noi am primit un pachet simplu, in varianta pe negru si chiar daca nu l-am folosit in cadrul PC-ului asamblat astazi, ne-am gandit totusi sa vi-l prezentam pe scurt. Asadar, AF120 RGB Slim are o greutate de aproximativ 212 grame, 15mm grosime si vine cu 8 LED-uri RGB individuale adresabile, controlate prin iCUE Lighting Node CORE sau Commander CORE / PRO. Viteza ventilatorului poate varia intre 600RPM si 2000RPM, airflow-ul si presiunea statica variind intre 13.4-56.3 CFM respectiv 0.2 – 1.9 mm-H2O. Asadar, la turatii maxime, Corsair AF120RGB Slim va impinge pana la 65.3 CFM de aer cu o presiune statica de 1.9 mm-H2O, pentru 27.5dBa. Fiind un ventilator cu lagar pe lichid, acesta asigura o functionare silentioasa, in specificatii gasim 3.9dBa ca fiind cel mai mic prag. Si ce poate fi mai silentios decat cel mai mic prag? Modul ZERO RPM ce elimina complet zgomotul la incarcaturi mici.
Comentarii