Prezentare – Corsair 2000D Airflow
Analiza exterioara
Corsair 2000D Airflow este o carcasa SFF ITX, ce are o amprenta substantial mai mica (200mm x 271mm) comparativ cu carcasele mid-tower. In ciuda dimensiunilor si greutatii reduse, acest model asigura un bun flux de aer intre exterior si mediul din interior multumita panourilor ce imbraca exteriorul carcasei. Desi ramele panourilor sunt construite dintr-un plastic solid, suprafata panourilor este construita din metal imprimat sub forma de mesh pentru a oferi rezistenta dar si pentru a optimiza trecerea aerului dintr-o zona in alta (exterior-interior, interior-exterior). Pentru a limita pe cat posibil admisia prafului in interior, producatorul a integrat o plasa de metal cu ochiuri foarte fine pe spatele panourilor.
Scoaterea panourilor se face rapid si facil, cele doua panouri laterale se fixeaza de sasiu prin intermediul unor bulbi din plastic si mai apoi se prind prin doua suruburi metalice, panoul plafonului se ataseaza de sasiu prin intermediul a 4 zone magnetice, iar masca frontala se prinde de sasiu prin intermediul unor cleme din plastic. Pe partea din spate a carcasei gasim un filtru de praf magnetic, calitativ, de tip sertar dar si 3 bride pentru sustinerea cablul de alimentare al sursei, furnizat ca accesoriu de catre producator (masca plafonul ascunde ingenios acest cablu ce porneste din interior si ii traverseaza suprafata). Tot aici avem posibilitatea de a instala pana la 2 ventilatoare de 120mm si de a le ajusta pozitionarea dupa cum consideram pentru a avea mai multa precizie. Am apreciat faptul ca filtrul de praf magnetic acopera aceste “sine”, iar la o prima vedere nici nu realizezi ca exista acesta zona.
Avand o amprenta mica dar si un design simplu, Corsair 2000D Airflow se integreaza cu usurinta in majoritatea mediilor de lucru sau “de joaca”. Aceasta a fost gandita pentru a fi asezata pe birou, de aceea zona de control a carcasei se afla in partea inferioara a panoului frontal – zona de control este la nivelul mainilor cum ar veni. Aici gasim butonul Power, 2 porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port USB 3.2 Gen 2 Type-C, un jack combinat microfon / casti si butonul de Reset.
Daca de obicei eram obisnuiti sa gasim pe podeaua carcasei un filtru de praf, de aceasta data vom gasi o masca din plastic ce ascunde, dupa cum vom vedea pe pagina 6, panoul I/O al placii de baza si ofera acces la conectorii placii video. Practic, prin aceasta zona, dar si prin zona inferioara din spate a carcasei (ele corespund), se pot trage cablurile necesare pentru conectarea sistemului la periferice. Insa, totul va deveni mult mai limpede odata ce vom instala un sistem in interiorul lui Corsair 2000D Airflow si vom reusi sa ne orientam mult mai bine in spatiu.
Comentarii