Prezentare – Corsair 2000D Airflow

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 August, 2023.

Analiza interioara

 

Spre deosebire de modelul 2000D RGB Airflow, Corsair 2000D Airflow nu este echipata din fabrica cu ventilatoare, insa asta ne ofera noua libertate in popularea spatiilor dedicate. Conform specificatiilor, putem instala ventilatoare de 120mm, in zona frontala, pe laterale, sau in spatele carcasei. Tray-ul lateral este singurul loc unde pot fi montate ventilatoare de dimensiuni mai mari – 140mm. Avand in vedere layout-ul inversat al interiorului, precum si formatul ITX, singura zona care poate acomoda radiatoare este laterala. Tray-ul pe care se instaleaza radiatorul este compatibil si cu radiatoare de dimensiuni mai mici, pana la cele de 360mm.

Layout-ul inversat al lui Corsair 2000D Airflow pozitioneaza placa de baza in partea inferioara a sasiului, impreuna cu cele 3 sloturi de expansiune, in timp ce sursa de alimentare impreuna cu unitatile de 2.5″ sunt pozitionate in partea superioara. Montantul de care se fixeaza sursa de alimentare ofera un singur tray pentru instalarea unei singure unitati, insa avem posibilitatea de a mai instala o unitate de 2.5″” pe interiorul plafonului sau sa mai achizitionam un tray pe care sa-l amplasam deasupra celui prezent.

In materie de limitari interioare pentru componente este important de stiut ca sursa de alimentare trebuie sa fie format SFX / SFX-L si sa nu depaseasca 130mm, coolerul de procesor sa se incadreze in 90mm, iar lungimea placii video sa se incadreze in 365mm. Evident, daca vom opta pentru un VGA triplu-slot, nu vom mai avea cum sa instalam ventilatoare pe parte din spate a carcasei.

Pe partea “din spate” a placii de baza avem zone de bride pentru partea de cable management, zone de care personal m-am folosit si m-am bucurat pentru ca le-am gasit aici. Chiar daca s-au acumulat cateva noduri de cabluri prin carcasa, panoul lateral a reusit sa le cuprinda pe cele din exterior, acesta fiind gandit cu spatiu dedicat pentru asta. Un alt detaliu care a fost pe placul meu si care dovedeste timpul investit in acest proiect consta in cei 6.37mm (masurati cu sublerul) ai ramei frontale scosi in exterior – aici a fost practic o lupta pentru fiecare milimetru devenit disponibil, lucru pe care o sa-l apreciem atunci cand vom trece la instalarea sistemului cu ventilatoare normale.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: