Prezentare – Corsair 2000D Airflow

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 August, 2023.

Concluzii

 

La final, pot spune ca a fost o placere sa lucram indeaproape cu noul SFF ITX al producatorului american, Corsair 2000D Airflow. Amprenta redusa a carcasei, impreuna cu panourile laterale tip mesh permit un bun airflow daca avem un interior bine gandit si pus la punct. In ciuda dimensiunilor sale reduse, sasiul poate acomoda pana la 8 ventilatoare de 120mm, dar si un radiator de 360mm pentru a asigura o buna racire procesorului.

Layout-ul inversat usureaza instalarea placii de baza in partea inferiora si aseaza ingenios sursa de alimentare in partea superioara a sasiului, creand spatiu pentru o placa video triplu slot de dimensiuni generoase. Fiind amplasata spre partea din spate a carcasei, aceasta isi va trage tot aerul de care are nevoie, avand la dispozitie o suprafata destul de ridicata care ii permite sa traga aer (aproximativ 120mm x 330mm). Filtrul de praf magnetic amplasat aici se scoate cu usurinta pentru a fi curatat periodic, lucru recomandat de altfel daca vrem ca praful retinut de acesta sa nu obtureze fluxul de aer.

Desi Corsair 2000D Airflow se lipseste de unitatile de 3.5″, folosirea SSD-urilor M.2 impreuna cu un SSD clasic instalat pe montantul sursei ar trebui sa fie suficient pentru cerintele unui sistem de actualitate. Totusi, chiar daca panourile tip mesh sunt robuste si nu flambeaza, mi-ar fi placut sa vad implementat pe plafon un sistem de blocare al acestora odata ce ai terminat de asamblat interiorul, sau chiar pentru transportarea carcasei. Desi este magnetic, panoul poate sari atunci cand il manipulezi. Referitor la pozitionarea conectorilor placii de baza, nu pot spune ca am intampinat mari dificultati – da, au necesitat ceva mai multe contorsionari din partea mea si dureri de spate pana am cablat firele necesare insa “gurile” de cabluri prevazute de producator au fost suficiente.

Referitor la cele doua modele existente, in urma asamblarii unui sistem in Corsair 2000D Airflow in care am folosit ventilatoare de dimensiuni normale, recomand cu tarie in primul rand utilizarea ventilatoarelor proprietare AF120 RGB Slim de 15mm frontal. In al doilea rand, utilizati un AIO de 360mm in lateral si nu un cooler pe aer chiar daca interiorul poate gazdui si asa ceva. Dupa multe ore petrecute in asamblare si ceva sfinti pomeniti, pot spune ca nivelul de dificultate al acestui proces este destul de mare – iti trebuie multa rabdare pentru a face lucrurile cum trebuie, maini dibace, dar si viziune si planificare pentru rutarea eficienta a cablurilor in carcasa. Nu as recomanda in mod special acest model celor ce sunt deficitari intr-una dintre abilitatile mentionate – in acest caz cel mai indicat ar fi sa va indreptati inspre un mid-tower mai compact sau chiar alt model de carcasa ITX. Insa celor ce le plac provocarile, le recomand sa-si faca un bine si sa-si comande direct modelul Corsair 2000D RGB Airflow, caz in care pot beneficia de cele 3 ventilatoare AF120 RGB Slim dar si de controller-ul integrat.

Daca ma intrebati la final daca a meritat sa construiesc un sistem in Corsair 2000D Airflow, raspunsul este, DA. Dupa ore de munca si troubleshooting, da, rezultatul a fost impresionant. As mai face-o din nou? Poate doar cu celalalt model care vine cu ventilatoarele AF120 RGB Slim incluse, sau cu componente care folosesc ecosistemul iCUE LINK. In acest moment, cei de la EvoMAG au Corsair 2000D RGB Airflow la oferta (640Lei), pretul ei recomandat in mod normal fiind de 870Lei. Modelul fara ventilatoare, Corsair 2000D Airflow, il gasim pe piata din Romania la 550Lei, iar ventilatoarele pot fi achizitionate separat pentru aproximativ 135Lei, pachetul single, respectiv 315Lei pentru pachetul dublu + controller.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: