Fractal Design Define XL – Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 19 October, 2012.


 

Exterior

 

Stilul ales de Fractal Design este pe cat de simplu pe atat de elegant, intreaga carcasa fiind vopsita negru mat, in timp ce detaliile agresive, reminescente ale automobilelor sport, lipsesc in totalitate. Constructia este si ea pe masura, pentru ca folosirea exclusiva a otelului pentru constructia sasiului si a majoritatii panourilor confera o rigiditate sporita carcasei. Chiar daca in comparatie cu Define R4, XL-ul a castigat cativa cm in fiecare directie, panourile laterale au ramas cel putin la fel de solide, de exemplu. Ce-i drept, cand ridici unul realizezi imediat de ce…

Fiind un full-tower veritabil, dimensiunile au crescut si ele pana la 232 x 560 x 561.3mm, facand din Define XL o carcasa mult mai inalta si putin mai lunga decat alternativele middle-tower. Interesant e faptul ca latimea a ramas aceeasi, la 232mm, dar sa nu uitam ca Define R4 iese in evidenta prin acest lucru. Nu e un lucru rau, deci, pentru versiunea full-tower ca latimea sa ramana neschimbata. Empiric vorbind, Define XL va fi mai greu de carat in brate, si poate va fi nevoie de mai mult spatiu sub birou pentru ea, dar diferentele nu sunt uriase.

 

 

 

Asemeni altor modele de la Fractal Design, un detaliu mic, dar pe care imi imaginez ca foarte multi il vor aprecia, este asa numitul design ModuVent™. Acesta presupune instalarea unei mici placute de 120x120mm captusite cu material fonoabsorbant in toate locurile pentru ventilatoare care vin neocupate din fabrica. Surprinzator pentru mine a fost absenta celor doua ventilatoare din tavan, prezente chiar si pe Define R3/R4; in schimb, numai panoul lateral din dreapta beneficiaza de design-ul ModuVent™. Un full-tower fara ventilatoare de exhaust in tavan, Fractal Design? Cu siguranta mi-ati captat atentia.

 

 

In ceea ce priveste conectivitatea de pe panoul frontal este potrivita, din punctul meu de vedere, dar cu un nivel sub ce se poate gasi pe alte carcase full-tower. Avem de-a face practic cu aceleasi porturi si butoane pe care le-am vazut pe Define R4: patru porturi USB, dintre care doua versiunea 3.0, doua porturi stereo jack de 3.5mm (microfon si casti) si butonul de pornire/oprire sub care se afla si LED-ul albastru.

 

 

Comentarii

8 comentarii la: Fractal Design Define XL – Review

  1. Tile a scris pe:

    Inca un design slab din partea celor de la Fractal…

  2. Monstru a scris pe:

    Mie unul mi se pare foarte reusita carcasa

  3. Tile a scris pe:

    Puteau sa renunte la divider, 2 montanti amovibili pentru hard disk-uri erau suficienti si intreaga incinta ar trebui sa fie cu 50 de mm mai inalta si sa dispuna de locasuri la partea superioara pentru montajul unui radiator 2×120 mm. Inaltimea suplimentara permite montajul fara probleme a celui de-al doilea radiator 2×120 mm in partea din fata.

  4. Florin Nitu a scris pe:

    Ceva nu e bine aici: “dar un full-tower v-a servi o alta categorie de utilizatori”.

  5. Foarte bun review-ul. Bravo baieti!

  6. Laurentiu a scris pe:

    O prezentare sugestiva. Multumesc. M-a convins. Eram curios de designul interior si de ventilatie, iar la asta prezentatorul a oferit indicatii utile.

    Ideal ca review ar fi ceva a la Tom’s Hardware. Cine doreste poate sa faca paralele.

    In privinta produsului: Ideal design. Discretia e la ea acasa. Exact ce imi doream.

  7. LUC a scris pe:

    Ca carcasa FUllTower recomandat intre acest Fractal si CHIEFTEC Bravo Series ? Doresc silentiozitate si spatiu pentru 6 harduri, 2 SSD-uri, 2 DVD writere?

  8. bkraptor a scris pe:

    Cat de groasa este tabla in comparatie cu Antec P180/P183 si Corsair 550D?

Lasa-ne un comentariu: