Fractal Design Define XL – Review
Interior
Inaltimea castigata fata de variantele middle-tower se imparte in doua locuri: compartimentul de jos care gazduieste sursa si sase dintre bay-urile de 2.5″ sau 3.5″ si ventilatorul din tavan, care se afla plasat bizar, sub un unghi, astfel ca sufla aerul cald prin spate. Nu pot sa imi dau seama cu exactitate la ce s-au gandit inginerii Fractal Design cand au proiectat partea de sus, cel mai probabil la nivelul de zgomot, dar dezavantajele sunt usor de vazut. In primul si in primul rand a disparut posibilitatea de a monta un radiator pentru watercooling in tavan, iar flexibilitatea sistemului de racire a scazut.
Atentia la detalii care poate fi observata in design-ul si constructia lui Define XL continua si la interior. Thumbscrews acolo unde se poate, ca sa putem (de)monta device-urile chiar si fara surubelnita, gaurile destinate wire-management-ului sunt acoperite cu grommet-uri de cauciuc, dar spre deosebire de alte carcase acestea sunt putin mai rigide si nu ies asa usor din locas. De asemenea, saniile folosite la instalarea hard-disk-urilor sunt realizate din otel, oferind astfel o rigiditate sporita intregului ansamblu. Nu va faceti griji in ceea ce priveste vibratiile produse, pentru ca Fractal Design echipeaza din fabrica aceste sanii cu cate patru distantiere de cauciuc pe care sa se sprijine hard-disk-urile.
Sunt prezente nu mai putin de zece bay-uri pentru device-urile de 2.5″ sau 3.5″, cele patru din compartimentul de sus putand fi rotite la 90 de grade sau chiar scoase cu totul. Spatiul oferit de carcasa full-tower de la Fractal Design va fi mai mult decat suficient pentru un sistem dual sau chiar triple-GPU, plus un cooler CPU impunator, dar solutia de compartimentare aleasa nu permite instalarea placilor de baza mai lungi decat standardul ATX, iar lipsa locasurilor pentru ventilatoare din tavan inseamna ca va trebui sa va lipsiti de radiatorul de 240mm.
Comentarii
Inca un design slab din partea celor de la Fractal…
Mie unul mi se pare foarte reusita carcasa
Puteau sa renunte la divider, 2 montanti amovibili pentru hard disk-uri erau suficienti si intreaga incinta ar trebui sa fie cu 50 de mm mai inalta si sa dispuna de locasuri la partea superioara pentru montajul unui radiator 2×120 mm. Inaltimea suplimentara permite montajul fara probleme a celui de-al doilea radiator 2×120 mm in partea din fata.
Ceva nu e bine aici: “dar un full-tower v-a servi o alta categorie de utilizatori”.
Foarte bun review-ul. Bravo baieti!
O prezentare sugestiva. Multumesc. M-a convins. Eram curios de designul interior si de ventilatie, iar la asta prezentatorul a oferit indicatii utile.
Ideal ca review ar fi ceva a la Tom’s Hardware. Cine doreste poate sa faca paralele.
In privinta produsului: Ideal design. Discretia e la ea acasa. Exact ce imi doream.
Ca carcasa FUllTower recomandat intre acest Fractal si CHIEFTEC Bravo Series ? Doresc silentiozitate si spatiu pentru 6 harduri, 2 SSD-uri, 2 DVD writere?
Cat de groasa este tabla in comparatie cu Antec P180/P183 si Corsair 550D?
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube