Lepa G650 – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 February, 2013.

Concluzie

 

Inainte sa ma apuc de testat, chiar imi doream sa imi placa Lepa G650. Dupa bundle si constructie iti dai seama ca e o sursa modesta, in sensul bun al cuvantului, iar asta se va reflecta probabil in pretul de comercializare. Ca urmare, daca se dovedea a fi o sursa silentioasa si de incredere, din punctul meu de vedere ar fi ajuns sus in lista recomandarilor.

Cel mai mare minus este zgomotul de motor emis de ventilator, pentru ca in cazul exemplarului de fata este deranjant. Nivelul de performanta demonstrat de sursa Lepa nu poate fi considerat slab. Avem de-a face cu o sursa 80Plus Gold care nu a ajuns in niciun moment cu voltajele sub valorile lor nominale si a putut alimenta, in mod stabil, sistemul pana la 650W, puterea inscrisa pe eticheta. Dar prin comparatie cu alte surse din aceeasi categorie, precum Seasonic Gold, electronica nu este la fel de performanta.

Pretul ar trebui sa fie insa de partea sursei Lepa, iar daca diferenta va fi suficient de mare consider ca G650 e o alegere chiar buna. Stabilitatea voltajelor, temperatura de functionare si nivelul de zgomot sunt suficient de bune din punctul meu de vedere, iar un pret suficient de accesibil ar putea sa insemne ca diferenta pana la sursa mai scumpa sa nu merite. Daca zgomotul de motor al ventilatorului nu se dovedeste a fi o problema raspandita, G650 cu siguranta este o sursa mainstream care isi indeplineste rolul asa cum trebuie.

In concluzie, am avut ocazia sa testam o sursa nu extraordinara, nu iesita din comun, insa cinstita, care face exact ce spune ca va face si capabila sa tina in frau un sistem dual-GPU. E greu de crezut ca cineva va imperechea un 3960X, doua HD7970 si o astfel de sursa, asa ca va putea exista si ceva overclock pe acolo. Impresia finala e urmatoarea: daca zgomotul de motor a fost o problema izolata iar pretul va fi potrivit, Lepa G650 este o sursa la care merita sa va uitati. Lucru care ma face curios in legatura cu urmatoarele produse de la acest producator.

 

K5__9213

 

Comentarii

4 comentarii la: Lepa G650 – Test practic

 1. VladM a scris pe:

  Atata timp cat SF GGGX e vreo 420 de lei in Romania nu vad cum sursa asta ar merita mai mult de 350 de lei. Insa presimt ca o sa fie mai scumpa decat Super Floarea…

 2. BogdanN a scris pe:

  Detin sora ei putim mai mare si anume cea de 750Watt si sunt chiar foarte multumit de ea putant tine sistemul cu cfx de 6850 cu oc iar ventilatorul nici nu porneste pana la o incarcare de 20% ,iar suma data pe ea ma facut sa o aleg in deprimentul unei Seasonic .

 3. Sorin Marin a scris pe:

  Mda…500RON in Romania..

  http://www.azerty.ro/surse/sursa-lepa-g650-mas-650w-pci-e-6-2-x4-sata-x9-molex-x4

  Good Joob Lab501 🙂

  I Lab501 🙂

 4. Cam scumpa :-s

Lasa-ne un comentariu: