Prezentare – Corsair 6500X
Analiza interioara
Desi Corsair 6500X nu este populata in interior cu ventilatoare, aceasta dispune de suficiente zone ce pot acomoda atat ventilatoare, cat si radiatoare de mari dimensiuni. Asadar, se poate ajunge la un maxim de 10 ventilatoare de 120mm (3 lateral, 3 plafon, 3 podea, 1 spate) sau 7 ventilatoare de 140mm (3 plafon, 3 podea, 1 spate), in timp ce radiatoare de pana la 360mm pot fi amplasate lateral, pe plafon sau pe podea. Totusi, pentru a preveni uzura prematura a pompei, este ideal sa evitam zona de pe podea atunci cand vrem sa instalam un AIO. Pentru o performanta optima, radiatorul trebuie montat mai sus comparativ cu nivelul pompei astfel incat zona plafonului este de cea mai multe ori prima alegere a utilizatorilor. Cu toate acestea, bracket-ul lateral este o optiune la fel de buna ca si cea a plafonului, acesta fiind demontabil si putand fi instalat in doua pozitii – in interiorul sistemului (si mascheaza cablurile panoului I/O) sau inspre panoul lateral din otel perforat. Indiferent de zona in care se pozitioneaza bracket-ul, vom avea suficient spatiu pentru un AIO si ventilatoare insa zonele de trecere cauciucate vor fi in mare parte obturate.
Tray-ul placii de baza poate acomoda atat modele ITX cat si E-ATX in format standard, insa acesta este compatibil si cu modelele ce au conectorii pe partea din spate a placii de baza – cum ar fi ASUS BTF sau MSI PROJECT ZERO. Pentru a acoperi ambele variante de placi de baza, tray-ul este organizat in doua planuri, ceea ce ajuta mult atunci cand se ajunge la partea de conectivitate. O parte din zonele de trecere cauciucate sunt double-shot, reusind totodata sa ramana si suficient de flexibile cat sa nu se desprinda din decupatura si sa permita trecerea cablurilor fara mari dificultati.
In cea de-a doua “camera” a carcasei, in partea superioara, avem zona celor doua tray-uri pentru unitatile de stocare. Acestea sunt dispuse vertical, nu au material ce poate prelua din vibratii, iar zona poate acomoda un maxim de 4 unitati de 2.5″ si 2 unitati de 3.5″. Sursa isi gaseste si ea locul vertical, pozitionarea sa fiind securizata cu ajutorul sistemului de sustinere incorporat in tray-ul placii de baza. In cazul in care se foloseste o sursa de alimentare din seria SHIFT a celor de la Corsair, ce are conectorii pe lateral (cum ar fi aceasta), recomandarea este aceea de a inlatura mai intai montantul superior astfel incat cablarea sa poata fi efectuata cu usurinta.
Sub nivelul sursei gasim suficient loc pentru partea de cabluri, avand in jur de 30cm la dispozitie. Ancorele sunt suficiente, acestea fiind destul de dese si de un real ajutor pentru a fixa bridele si prinde cablurile. Aditional, Corsair ofera un kit separat ce vine ca o completare pe partea de cable-management, RapidRoute kit incluzand 2 ghidaje metalice pentru cabluri.
Comentarii
Sincer imi pare o copie mai putin reusita de Lian Li O11 Dynamic XL, mai ales daca luam in considerare ca cea din urma e din 2019!
Corsair au lansat 280X in Iunie 2018… daca ma gandesc si la precursorul Corsair Carbide Air 540, lansat in 2014, nu prea au inventat Lian Li nimic.