Prezentare – Corsair 6500X
Corsair 6500X
Astazi vom vorbi din nou despre o carcasa dual-chamber si cred ca va fi destul de interesant sa vedem acest tip de implementare si din perspectiva binecunoscutului producator american Corsair. Acesta a anuntat la sfarsitul lunii Martie a acestui an reintrarea pe piata carcaselor cu doua camere prin intermediul a doua serii: 6500 si 2500 – acestea fiind de fapt dezvoltate din seriile pre-existente 680X si 280X recunoscute pentru fluxul de aer generos. Daca seria 2500 intruchipeaza un design mid-tower compact pentru un sistem construit pe o placa de baza in format micro ATX, atunci seria 6500 vine sa completeze nevoia celor ce isi doresc un mid-tower mai spatios. Desi noile serii aduc mai multe imbunatatiri, cel mai important aspect consta in compatibilitatea acestora cu placile de baza cu amplasarea conectorilor pe partea din spate. Daca va mai amintiti, noi de la inceputul anului am inceput sa vorbim din ce in ce mai des despre acest standard, ba chiar am vazut implementarile din partea celor de la ASUS, care au adaugat sufixul BTF in denumirea modelului, cat si din partea celor de la MSI prin Project Zero – Tudor chiar a acoperit pe larg acest subiect de curand.
Seria 6500 vine cu trei modele de carcase: 6500D Airflow, 6500X si 6500X RGB. Prima este si singura dintre acestea care suporta ventilatoare frontale, insumand un numar impresionant de 13 x 120mm, astfel 6500D Airflow devine usor recunoscibil datorita panourilor sale integrale din mesh (nylon) care sunt dispuse frontal, lateral, pe plafon dar si pe podea. Corsair 6500X este modelul pe care noi il avem in laborator, acesta venind cu 2 panouri din sticla securizata si suportand un numar de 10 ventilatoare de 120mm, insa nu are inclus nici unul din fabrica. Varful seriei, 6500X RGB, vine cu 3 ventilatoare RX120 RGB preinstalate dar si cu iCUE Link System Hub care simplifica mult procesul de cablare a sistemului, dupa cum a aratat si Matei acum cateva luni intr-un build facut intr-un Corsair 5000D Airflow.
Toate aceste modele se gasesc in doua culori, alb si negru, insa prin oferta extinsa de panouri pentru acestea, cat si prin modularitatea accesoriilor disponibile, producatorul face ca procesul de customizare sa fie intr-adevar unul destul de usor pentru end-user. Spre exemplu, 6500 Series Elite PC Case Panel Kit vine cu 5 optiuni din care se poate alege, trebuie doar sa decizi initial ce tip de panou te atrage: lemn (nuc, tec sau bambus) sau metal (obsidian si gri satinat). Acest kit vine cu 4 panouri atat pentru plafon cat si pentru fata, panourile desprinzandu-se cu usurinta fara a avea nevoie de surubelnita. Mai exista si un kit pentru rutarea mai eficienta a cablurilor, cat si un kit pentru instalarea verticala a placii video (pe negru si pe alb) ce include bracket-ul vertical in sine, un riser PCIe 4.0 mai scurt (175mm), 4 PCI-E slot covers, suruburile si standoff-urile necesare instalarii. De asemenea, exista si un kit de conversie Tempered Glass pentru cei care au achizitionat 6500D Airflow (care are panoul frontal din mesh) iar ulterior vor sa faca upgrade-ul catre 6500X.
Destul de interesant, totusi sa vedem mai exact despre ce este vorba pe paginile urmatoare.
Comentarii
Sincer imi pare o copie mai putin reusita de Lian Li O11 Dynamic XL, mai ales daca luam in considerare ca cea din urma e din 2019!
Corsair au lansat 280X in Iunie 2018… daca ma gandesc si la precursorul Corsair Carbide Air 540, lansat in 2014, nu prea au inventat Lian Li nimic.