EHA Tech Tour 2023 – Taipei – MSI – Part II

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 8 January, 2024.

Project Zero

 
V-am povestit deja despre placile de baza din seria Project Zero de la MSI, placi de baza care au conectorii dispusi pe spatele PCB-ului, pentru a permite construirea unui sistem fara cabluri vizibile in compartimentul principal al carcasei. Desigur, placile de baza sunt unele dintre cele mai importante componente ale ecosistemului Project Zero, insa pentru a folosi astfel de placi de baza avem nevoie si de carcase compatibile, cu zone decupate in dreptul conectorilor.

Ei bine, cei de la MSI au pregatit nu una, nu doua, ci chiar trei carcase compatibile cu placile de baza Project Zero, carcase care fac parte din seria de carcase panoramice, sau pe scurt Pano, pregatita de producatorul taiwanez. Acestea sunt compatibile atat cu placile de baza normale, cat si cu placile de baza din seria Project Zero si ies in evidenta datorita prezentei sticlei securizate atat pe laterala, cat si pe latura frontala, fie prin imbinarea a doua sau trei panouri de sticla taiate in unghi, fie prin utilizarea unei singure bucati de sticla indoite la cald.

Primul model se numeste MSI MAG PANO M100R PZ si ofera un unghi de vedere de 270 de grade asupra interiorului, gratie panoului lateral construit din sticla securizata, imbinat cu inca doua piese din acelasi material, dispuse pe latura frontala a carcasei. Sursa este montata in partea de jos a carcasei, intr-un compartiment dedicat, care ocupa doar jumatate din lungimea carcasei.

MSI MAG PANO M100R PZ suporta placi de baza in format m-ATX (normale sau Project Zero), placi video montate clasic, perpendicular pe placa de baza, 3 ventilatoare de 120mm sau 2 ventilatoare de 140mm montate pe latura superioara, 3 ventilatoare de 120mm montate pe laterala, 1 ventilator de 120 sau 140 mm montat pe latura din spate, 1 ventilator de 120mm montat pe podea si 2 ventilatoare de 120mm montate pe masca sursei.

Partea interesanta este ca avem de-a face cu 4 ventilatoare montate din fabrica (1 pe spate si 3 pe lateral), cele 3 ventilatoare montate pe lateral avand palele inversate, pentru un aspect deosebit. De asemenea, MSI MAG PANO M100R PZ este echipata cu un controller pentru turatie si iluminare ARGB care suporta 4 ventilatoare, conector special pentru front-panel compatibil cu placile MSI si conector USB 3 frontal indoit la 90 de grade.

MSI MAG PANO 100L PZ este o carcasa panoramica in format ATX, care suporta placi de baza (normale sau Project Zero) in format m-ATX sau ATX si ofera un unghi de privire de 270 de grade asupra interiorului, gratie celor 3 piese din sticla securizata de 4mm care alcatuiesc latura frontala si laterala stanga. De aceasta data putem monta placa video atat clasic, cat si paralel cu placa de baza, montantul placii video putand fi rotit cu usurinta, iar spatiul pentru cabluri este generos (90mm, fata de 33mm in cazul modelului anterior).

Acest lucru se datoreaza faptului ca avem de-a face cu o carcasa cu structura bi-camerala pe verticala, sursa fiind montata practic in spatele placii de baza, in timp ce panoul din otel de pe latura dreapta este perforat pe toata suprafata, pentru un flux de aer cat mai ridicat. Carcasa suporta de altfel un total de 10 ventilatoare de 120mm, doua ventilatoare de 160mm pe latura inferioara, ba chiar si doua ventilatoare de 60x15mm care pot fi montate in spatele placii video, cand aceasta este montata paralel cu placa de baza. Nu in ultimul rand, carcasa este dotata cu ceea ce MSI numesc multi-function cable covers – montati culisanti pentru unitati de stocare, care au in acelasi timp rol de masca pentru cabluri.

Desigur, varful de gama este MSI MEG MAESTRO 700L PZ, o carcasa de dimensiuni considerabile, construita din aluminiu anodizat de 2.5mm, o buna parte din suprafata metalica fiind decupata cu ajutorul CNC-ului (3600 de fante triunghiulare). Desigur, adevarata vedeta este bucata de sticla securizata de 4mm indoita, care acopera atat laterala stanga, cat si latura frontala. De asemenea, MEG MAESTRO 700L PZ accepta placi de baza pana la E-ATX, sau placi de baza Project Zero m-ATX si ATX.

Sursa este montata in spatele placii de baza, iar placa video poate fi montata in ambele pozitii, carcasa fiind echipata cu suport pentru placa video indiferent de pozitia in care o montam. Mai mult decat atat, avem de-a face cu 10 pozitii pentru ventilatoare de 120mm (dintre care 6 accepta si ventilatoare de 140mm), precum si cu posibilitatea de a monta doua radiatoare de 360mm simultan in carcasa. Nu in ultimul rand, latura din sticla securizata este echipata cu o pelicula protectoare, care impiedica imprastierea cioburilor in cazul spargerii accidentale. De asemenea, merita sa mentionez faptul ca MSI MEG MAESTRO 700L PZ este o carcasa speciala, construita in editie limitata.

 

Comentarii

2 comentarii la: EHA Tech Tour 2023 – Taipei – MSI – Part II

  1. Gabriel a scris pe:

    Salutare si La Multi Ani !
    Haideti cu nVidia Super Mega Pro Plus Ultra

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Salutare!

    Cand se ridica nda-urile, le publicam 🙂

Lasa-ne un comentariu: