EHA Tech Tour 2023 – Taipei – MSI – Part II
Monitoare
Cei de la MSI au acordat o importanta deosebita monitoarelor de gaming, in cadrul prezentarii si discutiilor avute pe aceasta tema fiind invitati si reprezentati Samsung Taiwan, pentru a discuta in detaliu tehnologia QD-OLED. De altfel, cei de la MSI au pregatit nu mai putin de 4 modele noi bazate pe aceasta tehnologie, acestea fiind anuntate in cadrul CES Las Vegas chiar in acest week-end.
Este vorba despre doua modele curbate, MSI MPG 491CQP QD-OLED si MSI MAG 341CQP QD-OLED, respectiv doua modele cu panoul plat, mai precis MSI MPG 321URX QD-OLED si MSI MPG 271QRX QD-OLED, toate folosind cea mai noua generatie de panouri QD-OLED de la Samsung si cele mai noi tehnologii de protectie MSI. Nu in ultimul rand, am vazut si doua modele bazate pe un panou Rapid IPS, mai precis MSI MAG 323UPF si MSI MAG274UPF.
MSI MPG 491CQP QD-OLED este un monitor de mari dimensiuni, cu o diagonala de 49″ si raza 1800R, acesta laudandu-se cu o rezolutie DQHD (6120×1440), o rata de refresh de 144Hz si un timp de raspuns GTG de 0.03ms. MSI MAG 341CQP QD-OLED are o diagonala de 34″ si o rezolutie UWQHD (3440 x 1440), cu suport Display HDR 400 si o rata de refresh de 175Hz.
Personal mi-au atras atentia modelele plate, MSI MPG 321URX QD-OLED laudandu-se cu o diagonala de 32″, rezolutie 4K, o rata de refresh de 240Hz si un timp de raspuns de 0.03ms GTG, in timp ce modelul MSI MPG 271QRX QD-OLED are o diagonala de 27″, rezolutie QHD, o rata de refresh de 360Hz si un timp de raspuns de 0.03ms GTG
Desigur, tehnologia QD-OLED nu a fost scutita de probleme inerente noilor tehnologii, iar cei de la MSI au luat o serie intreaga de masuri in acest sens, atat la nivel hardware, cat si la nivel de firmware. Astfel, toate monitoarele din seria QD-OLED de la MSI incorporeaza acum o pelicula de grafen care preia caldura degajata de panou si o transmite catre un heatsink de dimensiuni generoase, pentru o cat mai buna disipare a caldurii emise de panou.
La nivel firmware, intalnim o serie de tehnologii grupate sub umbrela MSI OLED Care 2.0. Astfel, pe langa Short Time Protection, Pixel Shift si Screen Saver, prezente deja pe monitoarele din generatia anterioara, MSI au implementat acum si Letter Detection, Pillar Detection, Vertical Split, Taskbar detection, boundary detection si multi-logo detection.
De exemplu, in momentul in care monitorul detecteaza prezenta task-bar-ului, prezenta unei delimitari clare intre doua ferestre sau prezenta mai multor logo-uri, acestea sunt scanate si luminozitatea este redusa automat, pentru a preveni aparitia fenomenului de burn-in.
Pe langa masurile asigurate pentru protectia panoului, avem de-a face si cu o serie de functii avansate pentru gameri, grupate sub denumirea Gaming Intelligence. Astfel, A.I. Vision ajusteaza automat luminozitatea in cazul scenelor cu un constrast ridicat, in timp ce Smart Crosshair si Optix Scope incearca sa ofere un avantaj gamerilor in FPS-uri.
De asemenea, monitoarele MSI din gama QD-OLED ofera mai multe functii utile, cum ar fi suportul KVM, realizarea facila de update de firmware cu ajutorul unui stick USB, conector USB-C care asigura 90W pentru incarcarea dispozitivelor externe, precum si compatibilitatea cu functia HDMI CEC (Consumer Electronics Control), care permite controller-elor de console sa trezeasca monitorul din sleep. Coating-ul anti-reflex, certificarea Display HDR 400 si certificarea VESA Clear MR fac parte de asemenea din arsenalul de functii implementate pe noile monitoare MSI QD-OLED.
Comentarii
Salutare si La Multi Ani !
Haideti cu nVidia Super Mega Pro Plus Ultra
Salutare!
Cand se ridica nda-urile, le publicam 🙂