Corsair 5000D Airflow – iCUE LINK Ecosystem Build

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 8 December, 2023.

Sistem asamblat

 

Pe langa carcasa Corsair 5000D Airflow, AIO-ul iCUE Link H150i RGB si componentele iCUE LINK de pe pagina 2, in sistemul nostru si-au mai facut loc procesorul Intel Core i9 14900K, placa de baza ASRock Z790 Riptide WiFi, memoriile Corsair Dominator Platinum RGB 32GB DDR5 6000MHz C30 EXPO alese din motiv de potrivire cromatica, respectiv cea mai puternica placa video a momentului, Nvidia Geforce RTX 4090 Founders Edition. Pentru alimentarea sistemului am folosit o sursa ATX 3.0 de 850W despre care vom vorbi cat de curand pe lab501. Pe langa conectivitatea la un port USB 2.0 pentru configurare software, iCUE LINK System HUB se alimenteaza dintr-un conector PCIe cu 6 pini, lucru normal avand in vedere puterea maxima sustinuta de pana la 168W, imposibil de livrat de catre conectorul MOLEX sau SATA.

Canalele din plastic de pe spatele tray-ului placii de baza impreuna cu bridele aferente livrate in pachetul carcasei fac aranjarea cablurilor extrem de facila. Combinand acest lucru cu reducerea semnificativa a cablurilor gratie interconectarii iCUE LINK, partea din spate a sistemului nostru arata foarte aerisit. Acelasi lucru il pot spune si despre partea din fata, unde cablul 12VHPWR si masca integrata in carcasa pentru cablurile care ies din placa de baza contribuie in mod decisiv la aspectul curat.

Am populat ambele porturi iCUE LINK System HUB astfel: primul port deserveste direct cele 3 ventilatoare frontale in timp ce cel de-al doilea port este conectat la mini hub-ul situat pe radiatorul AIO-ului. De acolo este alimentata pompa integrata in waterblock impreuna cu iluminarea aferenta dar si grupul de 3 ventilatoare situate pe radiatorul de 360mm. Mai departe, am conectat printr-un cablu de 100mm ultimul ventilator de pe radiator cu ventilatorul QX120 RGB situat in partea din spate a carcasei. Simplu, elegant si fara prea multe fire!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: