Corsair 5000D Airflow – iCUE LINK Ecosystem Build

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 8 December, 2023.

Corsair iCUE LINK

 

In timpul Computex 2023, desfasurat anul acesta in Taipei, am putut vedea cum Corsair au lansat pe piata un nou ecosistem menit sa simplifice viata utilizatorilor, oferind de asemenea posibilitatea de a deschide noi orizonturi la capitolul customizare. Faceti asadar cunostinta cu ecosistemul iCUE LINK despre care vom vorbi astazi mai in detaliu, dar vom si demonstra cat de mult ne usureaza constructia unui sistem prin inghesuirea a 7 ventilatoare, un AIO de 360mm, un Intel Core i9 14900K si o placa video Nvidia Geforce RTX 4090, pastrand totodata numarul de cabluri la minim. Vom reusi sau nu?

Pentru a face posibila reducerea masiva a numarului de cabluri, cei de la Corsair au integrat intr-un singur conector atat alimentarea, cat si comunicarea, intreg bus-ul iCUE LINK fiind daisy-chain, prin urmare putem inlantui pana la 14 dispozitive pe un singur nod (7 dispozitive pe fiecare port al controller-ului iCUE LINK System HUB). Fiecare dispozitiv conectat contine un microcontroller pentru comunicarea cu HUB-ul, astfel incat atunci cand pornim iCUE totul va fi configurat automat, nu mai trebuie sa selectam tipul de ventilator, AIO sau pompa. Echiparea componentelor cu microcontroller face posibila si adaugarea de functii suplimentare, de exemplu QX120 si QX140 RGB sunt primele ventilatoare controlate complet digital, integrand totodata un senzor digital de temperatura si 4 circuite separate de iluminare RGB, care fac posibila implementarea de efecte noi si spectaculoase precum Time Warp.

Ca si controller pentru toate aceste dispozitive vom folosi noul iCUE LINK System HUB care este acum mai compact decat vechile dispozitive Commander, beneficiind totodata si de fixarea magnetica multumita magnetilor puternici integrati. System HUB este livrat in Starter Kit, impreuna cu 3 ventilatoare din seria QX, sau prezent in pachet in cazul in care achizitionati un AIO din gama iCUE LINK, precum iCUE Link H150i RGB testat de noi recent.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: