Review – MSI Project Zero

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi de baza, in 22 March, 2024.

MSI Project Zero

 
Este ceva in aer anul acesta, nu stiu exact ce, dar o buna parte dintre articolele pe care le scriu par ca ar cere o restrospectiva, sau macar o serie de comentarii legate de evolutia industriei si progresul tehnologic in ultimele decade. Stiu, stiu, pentru mine utilizarea unor astfel de formule introductive a ajuns deja un cliseu, insa exista cazuri cand este pe deplin justificata. Luati de exemplu monitorul QD-OLED de la MSI despre care va povesteam saptamana trecuta… Pai cum sa nu iti aduci aminte de toate monitoarele pe care le-ai folosit, in momentul in care ajunge o asemenea minune tehnologica in laborator?

Desigur, sper ca imi permiteti aceste divagatii si le intelegeti rostul, in fond a trecut ceva timp de cand activam in aceasta industrie, iar in momentul in care faci acelasi lucru pentru o perioada indelungata de timp, ai tendinta sa incepi sa te uiti inapoi, sa iti amintesti, sa compari. Si exact de aici vine experienta unor redactori ca noi, ar putea spune pe buna dreptate unii cititori. Pentru ca am fost acolo, la inceputurile industriei asa cum o cunoastem noi, drept urmare cunoastem in detaliu modul in care aceasta s-a dezvoltat pana in momentul de fata.

Ca sa va dau un exemplu in acest sens, internetul in format grafic asa cum il cunoastem majoritatea in zilele noastre, a prins avant incepand cu 1995. Desigur, unii dintre noi au prins si vremurile in care foloseai internetul in mod text (mana sus cine a folosit Pine pe post de client de e-mail), insa nu despre asta este vorba acum. Ei bine, primele articole pentru LAB501 am inceput sa le scriem in 2007, lansarea oficiala a site-ului avand loc in 2008, la 13 ani de la raspandirea internetului. Iar in conditiile in care de atunci si pana acum au trecut 16 ani… trageti voi concluzia.

Dar, din nou, divaghez. Pentru ca astazi vom discuta despre placi de baza si carcase, nu despre internet. Desigur, avem destul de multe de spus si pe marginea acestui subiect, mai ales ca discutam despre un anumit tip de placi de baza si carcase, care s-au nascut din nevoia de a acoperi o cerinta anume, mai precis lipsa aproape totala a cablurilor vizibile in sistem. Da, Project Zero, despre asta este vorba, conceptul despre care v-am povestit inca din primele zile ale anului, in momentul in care s-a ridicat NDA-ul pe care l-am avut in Decembrie, cand am vazut aceste componente pe viu, la sediul MSI din Taiwan.

Ei bine, daca atunci va povesteam despre placile de baza si carcasele care fac parte din acest ecosistem, astazi a venit momentul sa vedem cum arata un astfel de sistem pe viu, ba chiar sa rulam si cateva teste. Nu prea multe, pentru ca atat procesorul, cat si placa video, au fost testate in detaliu pe LAB501, dar suficiente cat sa vedem cum stam la capitolul temperaturi, de exemplu, sau performanta generala a sistemului. Drept urmare… haideti sa vedem cum arata un sistem MSI Project Zero!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: