Review – Corsair RM1000x SHIFT

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 January, 2023.

Corsair RM1000x SHIFT

 

Desi suntem abia la inceputul anului, in laboratorul nostru au intrat destule produse ce isi asteapta cuminti randul de a fi pe masa de teste, sub lupa LAB501, dar si sub ochii comunitatii. Daca pe parcursul lunii Ianuarie ne-am delectat cu placi de baza ( ASRock Z790 Taichi si Z790 AORUS Tachyon), cu ventilatoarele magnetice ale celor de la Seasonic, cu procesoare AMD din seria 7000 de 65W, cu doua placi video (GIGABYTE GeForce RTX 4070Ti Gaming OC si ASRock Intel Arc A750 Challenger D 8GB OC ), precum si cu proaspata sursa certificata ATX 3.0 a celor de la be quiet! Dark Power13, iata ca in ultima zi a lunii vad lumina lansarii inca doua serii de surse de alimentare dezvoltate de producatori familiari noua – Seasonic Vertex si Corsair RMx SHIFT.

Odata cu lansarea seriei Corsair RMx SHIFT, Corsair isi prezinta pozitionarea inovativa a panelului conectorilor DC pe partea laterala a carcasei sursei de alimentare, fapt ce usureaza simtitor partea de conectare a cablurilor, a upgrade-urilor, dar si partea de cable-management, atat timp cat avem o carcasa ce are suficient spatiu pe partea din spate incat sa permita acest lucru. Cablurile sunt complet modulare iar conectorii au fost redimensionati, acestia fiind de dimensiuni mai reduse, Micro-Fit, aceeasi folositi si in cazul conectorului (celebru de acum) 12VHPWR.

Totodata, seria se supune certificarii Intel ATX 3.0 iar conectorul PCIe 5.0 este prezent, aliniindu-se astfel celor mai noi cerinte de pe piata. Seria RMx SHIFT ofera modele de capacitati variate in portofoliu, atat cu eficienta 80PLUS Gold cat si Cybenetics Gold: 750W, 850W, 1000W si 1200W. Folosirea condensatorilor japonezi ce sunt certificati sa reziste 105°C, cat si topologia LLC cu conversie DC-DC, ofera increderea necesara celor de la Corsair de a oferi o garantie de 10 ani seriei RMx SHIFT. De partea de racire a sursei se ocupa un ventilator de 140mm cu un lagar pe lichid (FDB), iar modul Zero RPM asigura o functionare pasiva la incarcari mici si medii, atunci cand temperatura din interior o permite.

Ca reprezentant al seriei sale avem astazi pe masa de test una bucata Corsair RM1000x SHIFT, care va fi supusa binecunoscutei metodologii LAB501, o vom desface sa vedem ce se ascunde in interior si o vom trece prin diverse scenarii de incarcare, urmarindu-i comportamentul electric. Si asemenea eroilor din basme, vom vedea cat de bine va reusi RM1000x SHIFT sa faca fata incercarilor.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Corsair RM1000x SHIFT

  1. PSS a scris pe:

    ar fi perfecta pentru RTX4090 desi corsairul actual de RMi 850 gold face fata cu brio 🙂

  2. Un review la un AQIRYS Magnetar sau o parere imi puteti spune?

  3. matose Post author a scris pe:

    Din pacate nu am pus mana pe vreun produs de-al lor, prin urmare nu te pot sfatui

Lasa-ne un comentariu: