Review – Corsair RM1000x SHIFT

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 January, 2023.

Analiza interioara

 

Corsair au optat pentru un ventilator proprietar NR140P de 140mm (acelasi folosit si de HX1000i), acesta fiind bazat pe un lagar Fluid Dynamic Bearing. Tinand cont de de cat de rece este sursa si de modul in care este setat controllerul de turatie, oricum nu veti fi deranjati de zgomotul ventilatorului.

 

 

Asa cum s-a intamplat si in cazul seriilor HXi, RM sau RMx, CWT este partenerul celor de la Corsair si pentru noile modele din seria RMx SHIFT. Ca orice sursa moderna, RM1000x SHIFT foloseste pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) convertoare DC-DC, ambele amplasate pe un PCB separat, situat vertical, paralel cu panoul din spate al sursei. Cum am mentionat si mai devreme, platforma CWT folosita este una noua, compatibila ATX 3.0, topologia aleasa fiind cea LLC rezonant, iar componentele din interior fiind optimizate pentru o circulatie cat mai buna a aerului, dar si pentru a acomoda panoul de conectori modulari MicroFit (conectori Type 5 in tipologia Corsair) pe partea laterala.

Evident, filtrarea EMI este realizata ca la carte: un capacitor de tip X cu circuit de descarcare plus 2 condensatori Y direct pe mufa IEC, continuand pe PCB-ul principal cu o siguranta fuzibila, 1 condensator X, 4 condensatori Y, 2 bobine pentru rejectie mod comun (CM) si un MOV (varistor) pentru protectie.

Capacitorii din primar sunt de fabricatie japoneza: Nippon Chemi-Con KMW 470uF / 400v si Nichicon GG 560uF / 400v, fiind certificati pentru o functionare la 105 oC, avand o capacitate combinata de 1030uF. In secundar gasim in mare parte electrolitici Nichicon seria HD si polimerici Nippon Chemi-Con. Dupa cum se poate observa, selectia componentelor si calitatea constructiei sunt la cel mai inalt nivel, iar garantia de 10 ani nu vine decat sa intareasca acest lucru.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Corsair RM1000x SHIFT

  1. PSS a scris pe:

    ar fi perfecta pentru RTX4090 desi corsairul actual de RMi 850 gold face fata cu brio 🙂

  2. Un review la un AQIRYS Magnetar sau o parere imi puteti spune?

  3. matose Post author a scris pe:

    Din pacate nu am pus mana pe vreun produs de-al lor, prin urmare nu te pot sfatui

Lasa-ne un comentariu: