Review – Corsair RM1000x SHIFT

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 January, 2023.

Concluzii

 

Corsair RM1000x SHIFT este o sursa interesanta din mai multe puncte de vedere, oferindu-ne destul de multe pentru pretul sau comunicat de 241.9$ pentru Europa (TVA inclus). In primul rand avem parte de prima sursa Corsair compatibila cu standardul ATX 3.0, iar performantele sale termice si electrice au fost la cel mai inalt nivel. Platforma CWT folosita de Corsair este cu adevarat high-end, eficienta la incarcari mici este cu adevarat spectaculoasa, apropriindu-se de 95% in jurul unei sarcini de 50%. Sursa s-a incadrat in certificarea 80PLUS Gold, in mare masura din cauza eficientei la incarcare de 100%, insa mi se pare cu adevarat o sursa de luat in considerare daca va doriti silentiozitate precum si o economie considerabila la factura de curent.

Noutatea absoluta adusa de modelul RMx SHIFT este amplasarea conectorilor modulari pe lateralul sursei, in loc de pozitionarea clasica in spate. Concomitent cu mutarea conectorilor s-a realizat si trecerea la mufe Type 5 de tip Micro-Fit, ce folosesc aceiasi pini ca si conectorul 12VHPWR. Dupa cum am aratat si in articolul dedicat, nu este nici o problema cu acest conector, lucru pe care l-am putut vedea si astazi, unde absolut toate mufele erau de acest tip. RM1000x SHIFT face intr-adevar wiremanagement-ul mult mai usor si are grija sa nu fim obligati la indoituri din scurt la 90 grade, insa aveti nevoie de o carcasa care sa fie destul de lata, astfel incat sa permita cablurilor sa fie ghidate fara a fi fortate. Majoritatea carcaselor enthusiast au loc suficient in spatele panoului placii de baza, insa daca aveti o carcasa de buget de la prietenii nostri cu ochii oblici este posibil ca RMx SHIFT sa nu fie o idee atat de buna.

Corsair RM1000x SHIFT vine cu o electronica CWT de top, fiind semnificativ mai eficienta decat o certifica standardul 80PLUS Gold, iar conectorii amplasati pe lateral pot ajuta mult in cadrul unui build executat intr-o carcasa potrivita. Capacitorii japonezi impreuna cu garantia de 10 ani au grija sa vegheze pentru noi, in timp ce ventilatorul cu lagar FDB de 140mm nu va avea timp sa adune prea mult praf pentru ca incepe sa se invarta de-abia de la 50% incarcare. Gama RMx SHIFT reprezinta o surpriza placuta si o gura de aer proaspat binevenita pentru domeniul surselor, unde de regula nu avem parte de prea multe inovatii. Dupa ce v-am prezentat 2 surse ATX 3.0 in aceeasi zi, ma duc sa beau o binemeritata bere, cred ca merit si eu acest lucru!

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Corsair RM1000x SHIFT

  1. PSS a scris pe:

    ar fi perfecta pentru RTX4090 desi corsairul actual de RMi 850 gold face fata cu brio 🙂

  2. Un review la un AQIRYS Magnetar sau o parere imi puteti spune?

  3. matose Post author a scris pe:

    Din pacate nu am pus mana pe vreun produs de-al lor, prin urmare nu te pot sfatui

Lasa-ne un comentariu: