Prezentare – Corsair Carbide Air 740
Analiza exterioara
Carcasele din seria Air au o structura dual-chamber, structura ce urmareste separarea compartimentului placii de baza / procesor / placa video de cel continand sursa de alimentare si unitatile de stocare. Cu toate acestea, admisia se realizeaza la fel ca si in cazul carcaselor traditionale, unde aerul proaspat patrunde in interior prin partea frontala si prin podeaua acesteia, in timp ce evacuarea aerului cald se realizeaza prin partea din spate si prin acoperisul carcasei.
Design-ul carcasei este cert diferit fata de ceea ce am vazut in cazul lui Carbide Air 540, lamelele dispuse orizontal dandu-i un aer mult mai agresiv si mai masculin. Initial am privit cu reticienta lamelele insa s-au dovedit a fi extrem de practice atunci cand manevram carcasa, iar stersul prafului sau al amprentelor s-a produs cu mare usurinta (spre marea mea surprindere). Plafonul si podeaua respecta aceeasi tematica de design ca si fata carcasei, ele fiind construite dintr-un plastic solid cu aspect mat.
Spre deosebire de predecesorul sau, Air 740 nu mai necesita scoaterea plafonului pentru a putea accesa filtrul frontal de praf magnetic, dar in continuare presupune scoaterea panoului frontal. Spre deosebire de alte carcase, in acest caz s-a optat pentru inlocuirea clemelor de fixare din plastic cu unele metalice, fiind mult mai rezistente in timp.
Orificiile profilate din partea din stanga a panoului frontal ascund cele doua ventilatoare Corsair AF140L de 140mm montate din fabrica (pot fi inlocuite cu 3 ventilatoare de 120mm daca se doreste acest lucru), protejate printr-un filtru de praf cu fixare magnetica. Din pacate, din nou cei de la Corsair omit includerea unui filtru de praf pe podeaua carcasei, lucru ce este deranjant mai ales la acest model unde podeaua joaca un rol important pentru admisia aerului. Sursa isi trage aer prin panoul lateral din partea dreapta, locas dotat de asemenea cu filtru de praf magnetic.
Comentarii
Daca peste design-ul discutabil, care pana la urma tine de gustul fiecaruia, am putea trece, nu acelasi lucru s-ar putea spune despre lipsa filtrului de praf din baza carcasei. Desigur, se poate improviza cu un filtru din setul Demciflex de la Air 540. Marele minus al acestei carcase, care nu poate fi suplinit, este lipsa bay-ului de 5.25″ care ar fi permis instalarea unui fan controller in conditiile in care carcasa oricum nu dispune de vreunul integrat. Cel mai trist e ca nu se intrevede nicio solutie eleganta de modare a unui bay in care sa putem prinde un fan controller de 5.25″.
Per total, o carcasa de 8.5/10 din punctul meu de vedere.
Pingback: Prezentare – Corsair Carbide Air 740 | Stiri IT & C