Prezentare – Corsair Carbide Air 740

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 2 September, 2016.

Corsair Carbide Air 740

 

In 2013 Corsair anunta in cadrul Computex-ului doua noi modele de carcase din cadrul seriei Carbide: una traditionala prin constructie (Carbide 330R), iar una radical diferita, care a intrigat majoritatea celor prezenti – Carbide Air 540.

Probabil sunteti familiarizati cu ea si cu conceptul diferit de design, dat fiind faptul ca am avut ocazia de a o intoarce pe toate partile, ramanand surprinsi de potentialul de racire pe care il poate furniza chiar si in configuratia standard cu doar 3 ventilatoare Corsair AF140L de 140mm incluse. Design-ul frontal si cel lateral pentru care s-a optat la vremea respectiva ramane in continuare reusit, fiind bazat pe simplitate, iar calitatea materialelor este de asemenea la cel mai inalt nivel.

Sigur, au fost si cateva aspecte mai putin placute dintre care amintesc lipsa filtrelor de praf din zonele cheie de admisie a aerului (podeaua carcasei si in dreptul sursei) cat si lungimea redusa a firelor conectate la front panel. De asemenea, ne-ar fi placut se vedem un panou ce acopera orificiul din plafon atunci cand nu montam nimic acolo si care sa mai atenueze din zgomotul din interior, insa convenisem ca acest aspect trebuie sacrificat in detrimentul unui airflow sporit. Structura carcasei este supradimensionata comparativ cu spatiul efectiv utilizat (spatiul din spatele tray-ului placii de baza nu poate fi folosit in totalitate), insa marea mea suparare a constat in procesul ingreunat al curatarii  filtrului de praf (se scoate plafonul, apoi panoul frontal pentru a ajunge la filtrul de aer).

Urmarind firul cronologic, la un an de la lansarea acesteia si-a facut aparitia si succesoarea sa, Carbide Air 240, ce respecta aceeasi compartimentare, insa intr-o versiune mai compacta si mai accesibila. Avand dimensiuni mai reduse, limitarea cea mai importanta consta in alegerea placii de baza (mITX sau mATX).

Cu toate ca au trecut aproximativ doi ani de la lansarea ultimei carcase din seria Air, Corsair revin cu o noua aditie pe acest segment prin lansarea de astazi a lui Carbide Air 740, o versiune adusa la zi si usor mai mare decat Carbide Air 540. Asemeni fiecarei lansari, suntem mai mult decat curiosi sa vedem in ce constau imbunatatirile aduse noului model, asadar va indemn sa parcurgem impreuna urmatoarele pagini.

 

4

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Corsair Carbide Air 740

  1. sprach a scris pe:

    Daca peste design-ul discutabil, care pana la urma tine de gustul fiecaruia, am putea trece, nu acelasi lucru s-ar putea spune despre lipsa filtrului de praf din baza carcasei. Desigur, se poate improviza cu un filtru din setul Demciflex de la Air 540. Marele minus al acestei carcase, care nu poate fi suplinit, este lipsa bay-ului de 5.25″ care ar fi permis instalarea unui fan controller in conditiile in care carcasa oricum nu dispune de vreunul integrat. Cel mai trist e ca nu se intrevede nicio solutie eleganta de modare a unui bay in care sa putem prinde un fan controller de 5.25″.
    Per total, o carcasa de 8.5/10 din punctul meu de vedere.

Lasa-ne un comentariu: