Prezentare – Redragon SkyFire
Analiza interioara
Redragon SkyFire este echipata din fabrica cu 4 ventilatoare proprietare Redragon ARGB, amplasate in spate si frontal. In ceea ce priveste racirea sistemului, posibilitatile oferite de acest mid-tower nu sunt de neglijat, astfel incat putem instala un maxim de 6 ventilatoare ( 3 frontal – 2 pe tray-ul plafonului – 1 in spate) sau orice combinatie intre acestea, desi in practica cel mai probabil vom ramane la echiparea din fabrica, aceasta fiind suficienta de regula chiar si pentru un sistem performant.
Cu toate acestea, constructia lui Redragon SkyFire ofera posibilitatea de a instala frontal cel mult 3 ventilatoare de 120mm/140mm, un ventilator de 120mm/140mm pe partea din spate iar pe plafon un maxim de 2 ventilatoare 120mm/140mm. Un radiator de 360mm poate fi instalat frontal (avem 3.8cm intre masca sursei si ventilatorul frontal) cat si unul de 240mm pe plafon (unul de 280mm se va lovi in cablurile panoului de control). Evident, in zona din spate putem acomoda fara probleme un radiator de 120mm/140mm. De remarcat sinele de prindere a ventilatoarelor de pe plafon – acestea sunt amplasate spre exterior astfel incat ventilatoarele sunt localizate exact deasupra sursei de caldura si evita totodata problemele de compatibilitate cu unele placi de baza si unele memorii mai inalte.
Tray-ul placii de baza poate acomoda atat format mITX, mATX, ATX cat si doua SSD-uri, cablarea acestora facandu-se destul de facil prin intermediul zonelor de trecere (necauciucate, insa sunt finisate excelent) ce vin chiar si din masca sursei. Pe langa aspectul organizat ce il ofera masca de otel a sursei, aceasta lasa totusi liber privirii extremitatile sursei in sine (stickere in general).
Zona din spatele tray-ului placii de baza nu este foarte ofertanta din punct de vedere al cable-managementului, avand la dispozitie cam 1,5 cm. Ventilatoarele sunt conectate din fabrica in fan controller-ul carcasei, acesta putand acomoda un maxim de 8 ventilatoare si 2 benzi LED ARGB, iar alimentarea acestuia se face printr-o mufa MOLEX. In cele din urma ajungem si sub masca sursei, unde avem cateva pad-uri aplicate pe podea pentru amortizarea vibratiilor sursei. Tot in aceasta zona avem si montantul unitatii de 3.5″ detasabil, destul de rudimentar insa, isi indeplineste scopul – nu avem garnituri de preluare a vibratiilor iar fixarea unitatii se face prin suruburi, the old fashion way.
Comentarii
Niciun comentariu la: Prezentare – Redragon SkyFire
Pingback: Prezentare – Redragon SkyFire | Stiri IT & C