Prezentare – Sharkoon M30 Black

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 27 March, 2023.

Sharkoon M30 Black

 
Inceputul anului 2023 a fost unul plin de lansari – dupa cum ati putut vedea si pe site am trecut in revista in ziua lansarii atat noile procesoare AMD, cateva surse de alimentare aliniate la noul standard ATX 3.0, un AIO de 360mm dar si o pereche de casti audio. Ei bine, in timp ce noi ne ocupam cu testarea de produse in Laborator, se pare ca si producatorul german Sharkoon a fost destul de ocupat, acesta lansand in fiecare luna a anului 2023 cate un produs despre care vom vorbi, evident, aici.

Asadar, la sfarsitul lunii Ianuarie vad lumina zilei Sharkoon M30 Black si Sharkoon M30 RGB, doua carcase entry-level de dimensiuni generoase, care pot acomoda radiatoare de 360mm (frontal sau pe plafon) dar si placi de baza in format E-ATX. Daca M30 RGB are parte de iluminare RGB, de un controller si de un panou lateral din sticla securizata, M30 Black vine sa balanseze dinamismul printr-un stil mai sobru, fara iluminare RGB si cu doua panouri laterale din otel. Carcasele impart acelasi panoul frontal rotunjit, aceeasi zona de control (avem un conector USB Type-C pentru transferul rapid al datelor), cat si acelasi sasiu, drept urmare in interior nu vom putea monta placi video mai mari de 380mm, cooler-e de procesor mai mari de 172mm iar spatiu dedicat surselor de alimentare este limitat la 220mm. Numarul unitatilor de stocare este limitat la 4 pentru SSD-uri si 2 pentru HDD-uri, iar masca sursei prezinta o decupatura in zona sursei.

Desi ambele mid-tower-uri vin cu 2 ventilatoare preinstalate din fabrica, de partea de racire din interioul lui M30 Black se ocupa SilentStorm BW120 PWM – un ventilator echipat cu lagar pe lichid (FDB), a carui rotatie poate fi ajustata intre 450 – 1400RPM. Acesta poate fi achizitionat si separat, iar pretul recomandat al acestuia este de 8.99 Euro. De asemenea, desi ambele modele de carcasa ofera posibilitatea de a monta placa video si in pozitie verticala, cei care se vor indrepta spre modelul cu panou lateral transparent ar trebui sa ia in considerare acest aspect. Riser-ul se achizitioneaza separat, pretul acestuia fiind in jur de 180Lei. In paginile urmatoare vom prezenta modelul M30 Black, insa este o analiza destul de precisa chiar si pentru celalalt model, ideea producatorului prin lansarea acestor doua modele fiind aceea de a oferi o varianta sobra care se preteaza chiar si in zona de office, in timp ce iubitorii de RGB se poat indrepta spre varianta RGB. Diferenta de pret intre cele doua modele este de 10 Euro, adica 69.90 Euro pentru Sharkoon M30 Black si 79.90 Euro pentru Sharkoon M30 RGB.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: