Prezentare – Sharkoon M30 Black

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 27 March, 2023.

Analiza interioara

 
Sharkoon M30 Black este echipata din fabrica cu 2 ventilatoare proprietare Sharkoon Silent Storm BW120 PWM, amplasate in spate si frontal. In ceea ce priveste racirea sistemului, posibilitatile oferite de acest mid-tower nu sunt de neglijat, astfel incat putem instala un maxim de 7 ventilatoare ( 3 frontal – 3 pe tray-ul plafonului – 1 in spate), aditii cel mai probabil necesare pentru a putea face fata nevoilor sistemului din interior.

Cu toate acestea, constructia lui Sharkoon M30 Black ofera posibilitatea de a instala frontal un radiator de 360mm (grosimea radiatorului + ventilator trebuie sa se incadreze in 6cm) sau chiar pe plafon. Evident, in zona din spate putem monta fara probleme un radiator de 120mm. De remarcat sinele de prindere ale ventilatoarelor de pe plafon – acestea sunt amplasate spre exterior, astfel incat ventilatoarele sunt localizate exact deasupra sursei de caldura si evita pe cat posibil problemele de compatibilitate cu unele placi de baza si unele memorii mai inalte. In orice caz, avem 5cm intre plafon si limita de unde incepe placa de baza.

Tray-ul placii de baza poate acomoda atat formatul mITX, mATX, ATX si E-ATX, cat si doua SSD-uri, cablarea acestora facandu-se destul de facil prin intermediul zonelor de trecere (necauciucate, insa sunt finisate excelent) ce vin chiar si din masca sursei. Pe langa aspectul organizat oferit de masca de otel a sursei, chiar cu numele brand-ului ambutisat, aceasta ofera posibilitatea de a vedea si sursa in sine. Producatorul profita la maxim de spatiul oferit de masca de otel a sursei si ofera posibilitatea de a instala cel mult doua SSD-uri la vedere, atunci cand nu instalam riser-ul pentru placa video.

Zona din spatele tray-ului placii de baza este suficienta din punct de vedere al cable-managementului, in conditiile in care in interior se instaleaza un sistem modern si echilibrat, insa pentru cei care vor sa duca la extrem interiorul, spatiul este destul de restrictiv. In cele din urma ajungem si sub masca sursei, unde avem doua pad-uri lungi aplicate pe podea pentru amortizarea vibratiilor sursei, aici avand la dispozitie 220mm. Tot in aceasta zona avem si montantul unitatii de 3.5″ detasabil, cu un singur tray, care suporta doua HDD instalate. In cazul in care chiar este necesar instalarea a celei de-a doua unitati, montantul se detaseaza de sasiu, iar unitatea se va instala pe acesta. Ancorele pentru cable management se gasesc doar pe partea din stanga a carcasei, lucru ce face ca procesul de cable management sa fie mai migalos, insa avem mai mult spatiu in zona sursei.
 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: