Review – be quiet! Dark Power 13 850W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 24 January, 2023.

Concluzii

 

be quiet! ne arata din nou de ce este producatorul de surse numarul 1 in Germania, Dark Power 13 850W fiind o sursa care incorporeaza o platforma FSP de ultima generatie, surprinzand atat prin eficienta si silentiozitate, cat si prin design-ul deosebit. Seria Dark Power 13 nu este proiectata de la inceput ca o sursa ATX 3.0, ci mai degraba o adaptare a actualei serii Dark Power 12 prin includerea conectorului nativ +12VHPWR. Calitatea deosebita a electronicii folosite le-a permis celor de la be quiet! sa utilizeze aceeasi platforma, acesta facand fara probleme fata la incarcarile tranziente stipulate in certificarea ATX 3.0. Mi-ar fi placut sa vad o tensiune ceva mai ridicata pe linia de +12v, acest lucru fiind necesar pentru a compensa scaderea tensiunii cand sarcina ajunge la 200% de exemplu.

Am apreciat in mod deosebit silentiozitatea desavarsita a lui Dark Power 13, iar rezerva de putere sustinuta de 35% este ceva ce ar trebui sa vedem la toate sursele high-end, mai ales daca sunt compatibile cu standardul ATX 3.0. Zgomotul tensiunilor s-a mentinut in parametrii, insa nu am putut sa nu observ faptul ca rail-ul de +3.3v a fost semnificativ mai zgomotos decat cel de +5v. Pretul de 260 euro comunicat de producator este in linie cu ce ne-am astepta, avand in vedere segmentul high-end in care se situeaza Dark Power 13 850W si in linie de altfel cu alti competitori cu modele 80PLUS Titanium.

Avantajul pe care il are be quiet! acum vine din faptul ca Dark Power 13 850W este printre primele modele ATX 3.0 de pe piata ce incorporeaza nativ conectorul +12VHPWR, performanta de care da dovada sursa fiind si ea una buna. Aceia dintre voi care isi doresc o sursa silentioasa cu rezerva mare de putere, eficienta dar si compatibila cu ultimele standarde in domeniu, pot arunca o privire si catre be quiet! Dark Power 13 850W. Aceasta vine cu o garantie de 10 ani si promite sa nu se strice prea curand!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: