Review – be quiet! Pure Power 12 M 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 April, 2023.

Analiza interioara

 

Asa cum ne putem astepta, ventilatorul folosit este produs de be quiet! fiind acelasi QF2-12025-HS, intalnit si in cazul modelelor Pure Power 11 de putere ridicata (850W si 1000W). Discutam, desigur, despre un ventilator de 120mm, de tip rifle bearing, care poate atinge o turatie maxima de 2000rpm, pe care nu o vom vedea prea des in practica. La fel ca toate sursele be quiet!, Pure Power 12 M 1000W da dovada de o silentiozitate iesita din comun, atat la incarcari mici, cat si la incarcari mari. Practic, cu putin efort putem numara rotatiile ventilatorului chiar si atunci cand depasim puterea maxima a sursei.

 

 

HEC este partenerul celor de la be quiet! pentru Pure Power 12 M, platforma integrata aici fiind dezvoltata special pentru acest model. Ca orice sursa moderna, Pure Power 12 M foloseste pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) convertoare DC-DC, ambele amplasate pe un PCB vertical separat, situat paralel cu PCB-ul cu conectori modulari.

Asa cum era de asteptat avand in vedere standardelor companiei germane, filtrarea EMI este realizata ca la carte:  2 condensatori Y si 2 condensatori X (cu circuit de descarcare) si o bobina CM direct pe un PCB care contine si mufa IEC, continuand pe PCB-ul principal cu un MOV (varistor), o siguranta fuzibila, 2 condensatori Y, inca o bobina pentru rejectie mod comun (CM) si un condensator de tip X. Pentru curentii mari de intrare avem o protectie formata dintr-un releu impreuna cu un termistor, amplasate intre unul din capacitorii din primar si PCB-ul care adaposteste etajul DC-DC.

Capacitorii din primar sunt fabricati de Elite, fac parte din seria PL, sunt certificati pentru o functionare la 105 oC si au o capacitate combinata de 940uF (2 bucati 470uF / 400V). In secundar gasim electrolitici de la Teapo din seria SC, dar si polimerici de la Elite. Calitatea condensatorilor folositi este decenta, insa folosirea de Elite in locul unde stresul este cel mai intens (primar) impreuna cu durata de viata de 3000 ore a capacitorilor Teapo din seria SC, ma face sa consider un pic optimista garantia de 10 ani acordata de be quiet! pentru acest model.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: