Review – be quiet! Pure Power 12 M 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 April, 2023.

Concluzii

 

Pure Power 12 M 1000W este o sursa care continua seria surselor ATX 3.0, aceasta fiind de fapt ceea ce am vazut in cazul seriei precendente Pure Power 11, cu cateva tweak-uri pentru a o face compatibila cu noul standard. Salut in schimb cresterea perioadei de garantie de la 5 la 10 ani, precum si includerea unui conector 12VHPWR nativ in cazul in care aveti de gand sa utilizati o placa video Nvidia GeForce din seria RTX4000. Desi nu are un mod pasiv de functionare la incarcari mici, sursa testata astazi – ca majoritatea surselor celor de la be quiet! – se pastreaza extrem de silentioasa chiar si atunci cand ne apropiem de incarcarea maxima.

Comportamentul electric a fost si el meritoriu, rezerva de putere este generoasa asa cum este normal sa vedem la o sursa de alimentare certificata ATX 3.0. La peste 1300W trasi in mod constant am avut o eficienta de peste 88% si un ripple ce a ramas in jur de 16 – 17mV indiferent de rail, cred ca sunt surse high-end care nu reusesc asta! Desi garantia de 10 ani vegheaza pentru noi, nu pot sa nu remarca alegerea capacitorilor folositi: Elite in primar unde este stresul principal intr-o sursa in comutatie, respectiv Teapo SC in secundar.

be quiet! Pure Power 12 M 1000W este o sursa corecta din toate punctele de vedere, iar in ceea ce priveste problema capacitorilor folositi pot fi trecute cu vederea destul de usor avand in vedere garantia de 10 ani acordata. Totusi, datorita acestul lucru Pure Power 12 M 1000W vine cu un pret de aproximativ 920 lei, sub cel al competitorilor directi cum este de exemplu Corsair RM1000x (~ 980 lei). Una peste alta, be quiet! au facut o treaba buna insa eu de-abia astept o sursa gandita de la inceput cu noul standard ATX 3.0 in minte, pentru ca atat Dark Power 13, cat si Pure Power 12, au fost bazate in mare masura pe modelele anterioare.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: