Review – Chieftronic SteelPower BDK-750FC 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 29 October, 2021.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm din interiorul lui SteelPower BDK-750FC este fabricat de Hong Hua, modelul exact fiind HA1225H12B-Z. Ventilatorul are lagar cu lichid (FDB) si se mentine destul de silentios pe toata plaja de incarcare a sursei, desi turatia maxima este de 2200rpm nu l-am auzit urcand prea sus nici macar in scenariul de supraincarcare.

 

 

Ca si in cazul fratilor mai mari din seria PowerPlay, modelul mainstream a celor de la Chieftronic are o electronica dezvoltata de CWT insa ajustata pentru nivelul de pret si de eficienta necesar (80PLUS Bronze). Ca in cazul oricarei surse lansate in ultimii ani, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor SteelPower BDK-750FC are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB pozitionat vertical intre condensatorii de filtraj din secundar si PCB cu conectorii modulari.

Etajul de filtrare este format din doi condensatori de tip Y si unul de tip X direct pe mufa IEC, continuat direct pe PCB cu o bobina de ferita pe fir, 1 capacitor X, doua bobine. Pentru protectia la supracurent si supratensiune avem in etajul de filtrare si un varistor, prin urmare stam destul de bine la acest capitol.

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC, fiind de provenienta japoneza in primar si chinezeasca in secundar. Astfel, in primar avem Nichicon GG 390uF / 400V in timp ce in secundar avem electrolitici de la ChengX (seria AL si GR) si CapXon (seria GF). Pe PCB-ul DC-DC, dar si in cateva locuri pe PCB-ul principal, avem condensatori solizi polimerici de la Elite (CS-Cap), un lucru imbucurator in acest segment de pret. PCB-ul are un aspect foarte aerisit, cu radiatoare mici ce par mai degraba a unei surse de 500W decat a uneia de 750W insa avem de-a face cu o platforma moderna ce degaja putin caldura.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Chieftronic SteelPower BDK-750FC 750W

Lasa-ne un comentariu: