Review – Chieftronic SteelPower BDK-750FC 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 29 October, 2021.

Concluzii

 

Sincer sa fiu la inceputul acestui articol nu am acordat prea mari sanse lui SteelPower 750W, cu masca ventilatorului stantata si interiorul “aerisit”, cu radiatoare mici si plin de capacitori chinezesti, insa pe parcursul acestui articol parerea mea s-a schimbat destul de mult. Interiorul era aerisit pentru ca incorpora o electronica moderna de la CWT ce nu are nevoie de o racire supradimensionata, acesta fiind si motivul pentru care ventilatorul se pastreaza silentios chiar si daca depasim puterea nominala a sursei.

Garantia de 5 ani nu ne lasa sa ne ingrijoram prea mult pentru condensatorii chinezesti, sunt totusi certificati pentru functionarea la 105 oC iar in locurile cheie avem ce trebuie (Nichicon in primar si polimerici pentru ripplu mic pe partea de iesire a secundarului).

Chieftronic SteelPower BDK-750FC 750W a dovedit un comportament mai bun decat ma asteptam, cu stabilitatea tensiunilor foarte buna, zgomot (ripplu) care nu depaseste 25mV nici daca forjam sursa pana la 900W in conditiile in care eficienta nu scade sub 85% si ventilatorul nu deranjeaza. Daca va gandeati ca sursa are certificare doar Bronze atunci cred ca va bucurati sa aflati faptul ca din testele noastre SteelPower 750W atinge si chiar depaseste usor standardul 80PLUS Silver.

Desi in Romania nu poate fi cumparata inca, pretul pentru sursa testata de noi astazi este de 79.99 euro (TVA inclus) insa nu prea putem compara SteelPower cu sursele tipice 80PLUS Bronze, care sunt mai degraba la categoria entry-level. Consider SteelPower BDK-750FC 750W un best buy la acest pret si apreciez ceea ce incearca sa faca Chieftronic, mai exact sa ofere produse mai performante si cu mai multe dotari decat categoria de pret in care se claseaza produsul. Good job!

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Chieftronic SteelPower BDK-750FC 750W

Lasa-ne un comentariu: