Review – Corsair HX1000i

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 September, 2022.

Analiza interioara

 

Corsair au optat pentru un ventilator proprietar NR140P de 140mm, acesta fiind bazat pe un lagar Fluid Dynamic Bearing. Tinand cont de de cat de rece este sursa si de modul in care este setat controllerul de turatie, oricum nu veti fi deranjati de zgomotul ventilatorului.

 

 

Asa cum era de asteptat, CWT este partenerul celor de la Corsair pentru noile modele din seria HXi. Ca orice sursa moderna, HX1000i foloseste pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) convertoare DC-DC, ambele amplasate pe un PCB separat, situat vertical aproape de PCB-ul cu conectori modulari. Cum am mentionat si mai devreme, sufixul “i” ne sugereaza faptul ca avem de-a face de o sursa complet digitala, topologia aleasa fiind cea LLC rezonant.

Evident, filtrarea EMI este realizata ca la carte:  2 condensatori Y direct pe mufa IEC, continuand pe PCB-ul principal cu o siguranta fuzibila, 3 condensatori X, 4 condensatori Y, 2 bobine si un MOV (varistor) pentru protectie.

Capacitorii din primar sunt de fabricatie japoneza: Nippon Chemi-Con KMZ 470uF / 420v si Nichicon GM 560uF / 450v fiind certificati pentru o functionare la 105 oC, avand o capacitate combinata de 1030uF. In secundar gasim electrolitici Nippon Chemi-Con seria W si polimerici Nichicon FP-CAP 5K dar si de la Nippon Chemi-Con. Dupa cum se poate observa, selectia componentelor si calitatea constructiei sunt la cel mai inalt nivel, iar garantia de 10 ani nu vine decat sa intareasca acest lucru.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Corsair HX1000i

Lasa-ne un comentariu: