Review – DeepCool DQ750-M-V2L WH

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 27 December, 2021.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm cu care este dotat DeepCool DQ750-M-V2L WH foloseste un lagar Rifle Bearing si este fabricat de Hong Hua. Fiind vorba despre un model de putere ridicata, ventilatorul de astazi poate urca pana la 2200 RPM, avand un curent maxim de 0.58A. Totusi, nu inteleg de ce nu au folosit un ventilator de 140mm, incapea fara probleme si probabil ca rezolva si problema zgomotului prezent atunci cand depasim o incarcare de 600W. Sursa nu are un mod pasiv de functionare, insa ventilatorul se mentine la o turatie minima pana la 500W, ceea ce este ok pentru un sistem de gaming uzual.

 

 

Electronica folosita este fabricata de CWT, platforma folosita de DQ-M-V2L fiind utilizata in premiera pe aceasta sursa. Este vorba de GPX, o platforma accesibila bazata pe flaship-ul GPU, utilizata de altfel si in primul model DeepCool DQ-M. S-a facut rabat la componentele folosite pentru a micsora pretul de productie, fara insa a afecta performanta sau fiabilitatea prea mult.

Asa cum era de asteptat, filtrarea EMI este realizata ca la carte: doi condensatori de tip Y, unul de tip X continuat cu o bobina de ferita pe fir in timp ce pe PCB gasim un circuit de descare pentru capacitorul X, o siguranta ceramica fuzibila, un alt capacitor de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB. Filtrul este redus la minim, insa isi face treaba de a reduce radiatiile EMI.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizat un condensator Nippon Chemi-Con KMR de 560uF / 400V – in timp ce in secundar gasim Nippon Chemi-Con electrolitici (KY, KZE si KYA) dar si polimerici Nichicon FP-CAP / Nippon Chemi-Con, inclusiv pe PCB-ul destinat conversiei DC-DC si PCB-ul cu conectori modulari. Calitatea condensatorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, acesta fiind si unul din motivele pentru care avem 10 ani de garantie oferiti de DeepCool.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: