Review – DeepCool PQ1000M

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 May, 2022.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm cu care este dotat DeepCool PQ1000M foloseste lagare Fluid Dynamic Bearing, fiind fabricat de Hong Hua. Fiind vorba despre un model de putere medie, ventilatorul de astazi poate urca pana la 2200RPM, avand un curent maxim de 0.58A si un flux de aer de 73.9 CFM. Tinand cont de eficienta ridicata, precum si de modul in care este setat regulatorul de turatie, nici nu conteaza prea mult ce ventilator foloseste, pentru ca oricum nu il veti auzi pana la o incarcare de 80-100%.

 

 

 

Asa cum mentionam mai devreme, electronica prezenta in seria DeepCool PQ-M este bazata pe cunoscuta platforma Seasonic Focus Plus Gold (Focus GX).. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) foloseste convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe un PCB separat.

Asa cum era de asteptat, filtrarea EMI este realizata ca la carte: doi condensatori de tip Y si unul de tip X cu circuit de descarcare Champion CM02X direct pe mufa IEC, continuat cu o bobina de ferita pe fir, 2 capacitori Y, un capacitor de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizat un condensator Rubycon MXK de 820uF / 400V – in timp ce in secundar avem Nichicon seria HD dar si Nippon Chemi-Con seriile KY si KZE cat si polimerici amplasati pe PCB-urile DC-DC si PCB-ul ce adaposteste conectorii modulari (Nichicon FP-CAP si Nippon Chemi-Con). Calitatea condensatorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, acesta fiind si unul din motivele pentru care avem 10 ani de garantie oferiti de catre producator.

 

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: